Економіка

Платники Чернігівщини сплатили протягом 9 місяців майже 14,6 млрд гривень податків, зборів і єдиного внеску

До бюджетів усіх рівнів платники Чернігівської області протягом січня-вересня 2021 року сплатили понад 10 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів, що на 2 млрд грн перевищує суму надходжень відповідного періоду 2020 року. Єдиного внеску за 9 місяців поточного року надійшло 4,5 млрд грн (на 20%, або на 0,8 млрд грн більше за минулорічні надходження).

Начальник Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк зазначає: «До державного бюджету спрямовано 4,8 млрд гривень. Значна частина цих надходжень забезпечена від сплати податку на додану вартість – 1,9 млрд грн, податку на доходи фізичних осіб і військового збору – 1,5 млрд грн, рентних платежів за користування природними ресурсами – 0,7 млрд грн і податку на прибуток – 0,6 млрд гривень».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які податки наповнюють місцеві бюджети Чернігівщини

Надходження до місцевих бюджетів зросли майже на 18%, порівняно з минулим роком і становлять понад 5,2 млрд гривень. Зростання відбулося за рахунок збільшення сплати бюджетоформуючих податків: податку на доходи фізичних осіб – на 19,5%, податку на майно (за земельні ділянки, нерухомість і транспорт) – на 12% та єдиного податку – на 17%.

«Рівень добровільної сплати до бюджетів усіх рівнів становить понад 98% від загальної суми податків», – зазначила Людмила Слотюк.

Страхувальниками для перерахування до Пенсійного та інших фондів сплачено 4,5 млрд грн єдиного внеску на загальнодержавне обов’язкове соціальне страхування.

            Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button