Економіка

Понад 5,9 млрд гривень податків отримали місцеві бюджети Чернігівщини

До місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області у січні-жовтні 2021 року надійшло  5,9 млрд грн від сплати податків і зборів.

Які податки найбільше впливають на наповнення місцевих бюджетів пояснила начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.

Найбільшу частку у загальній сумі (64 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 3,8 млрд гривень.

Податку на майно (за земельні ділянки, житлову та нежитлову нерухомість, а також за автомобілі преміум — класу) сплачено 873 млн гривень (14,7 відс. доходів бюджетів територіальних громад). Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 819,7 млн гривень (13,8 відсотків загальної суми надходжень).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігівську область інвестували більше 4 мільярдів гривень

Частина решти податків і зборів становить 7,4 відс. у загальній сумі обсягу надходжень: податку на прибуток сплачено 67 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – майже 137,6 млн грн, акцизного податку від реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів – 189 млн грн, плати за ліцензії на виробництво та продаж підакцизних товарів – 15,8 млн грн, екологічного податку – 17,7 млн гривень.

Найбільшу частину надходжень до місцевих бюджетів області від сплати податків забезпечили установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (26 відс. загальної суми або 1,5 млрд грн). Також у значних розмірах сплачено податки представниками галузі сільського господарства (19,8 відс. або 1,1 млрд грн) та промисловості (13,7 відс. або 815,7 млн грн). Від громадян надійшло 891 млн грн податків з підприємницької діяльності та плати за майно (15 відс. загальної суми).

Суб’єктами господарювання, що працюють у сфері торгівлі та громадського харчування, сплачено 474 млн грн (8 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – 314,5 млн грн (5,3 відс.), галузі лісового господарства – 187,6 млн грн (3 відс.), будівництва – 87 млн грн (1,5 відс.).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button