Економіка

Попри війну: підприємиця з Чернігівщини успішно розширила свій бізнес

Ірина Кістерна з Прилуччини – не новачок у бізнесі. Вона має власне швейне підприємство, яке виготовляє жіночу спідню білизну, боді, купальники. Ще влітку торік, дізнавшись про програму «Власна справа» урядового проєкту «єРобота», підприємниця зрозуміла – це шанс для розвитку її бізнесу. Тож, не вагаючись, вирішила скористатися можливістю отримати мікрогрант. Ірина підготувала бізнес-план, подала його разом із заявою через портал «Дія», презентувала свою ідею комісії обласного центру зайнятості та отримала позитивне рішення Державного центру зайнятості, а восени — грантові гроші.

Її швейне підприємство – це родинний бізнес, якому вже чотири роки. За цей час було зроблено чимало: збудовано власне приміщення, придбано сучасне високотехнологічне обладнання, встановлено сонячну електростанцію на 37кВт, знайдено професійних швачок, налагоджено співпрацю з постачальниками матеріалів та клієнтами. Основними перевагами над конкурентами є власний конструкторський цех, робота зі складними та ексклюзивними в пошиві виробами, відшив середніх за обсягами партій та гнучкий підхід до клієнтів. Підприємство співпрацює з українськими брендами, шиючи жіночу білизну на давальницькій сировині. «Своїм клієнтам ми надаємо повний супровід на всіх етапах, починаючи з ескізу до відшиву партії», — каже підприємниця. Також підприємство розвиває власний бренд RIKSI.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Нетипові» пропозиції від роботодавців Чернігівщини

Торік вона планувала розширити бізнес, але всі плани змінила війна. «Внаслідок повномасштабного воєнного вторгнення росіян ми повністю втратили замовлення і залишилися без роботи на два місяці. Потім поступово почали працювати, — розповідає Ірина. — Щоб не втратити свою конкурентоспроможність на ринку, підприємство має розвиватися. Ще до початку сумнозвісних подій ми хотіли придбати сучасну промислову розпошивальну швейну машину. Це дозволило б нам виготовляти замовлення будь-якої складності, втілюючи задуми дизайнерів та конструкторів, підвищити якість готової продукції, збільшити обсяги виробництва. Реалізувати заплановане вдалося завдяки отриманому мікрогранту».

Наразі в Ірини Кістерної працює сім швачок, з них дві — були працевлаштовані завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту «єРобота». Адже створення нових робочих місць – є однією з головних вимог для отримання мікрогранту.

У разі виникнення питань, звертайтеся на наш канал онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Чернігівський обласний центр зайнятості

Ще статті по темі

Back to top button