Економіка

За проїзд у чернігівському «рогатику» можна буде розплатитися карткою (Фото)

Днями у Чернігівській міській раді на засіданні погоджувальної ради корейська корпорація MST Global Inc (Республіка Корея, м. Сувон) презентувала проект «Електронний квиток».

Про це ЧEline повідомили в прес-службі Чернігівської міської ради.

За словами представниці корейської компанії, цей проект передбачає безготівковий розрахунок у громадському транспорті (тролейбусах). Розрахунок за проїзд буде проводитися електронною або навіть банківською карткою (в один дотик). Оплатити проїзд готівкою буде можливо, але не в руки водієві, а опустивши суму без здачі у спеціальний прозорий бокс. Це забезпечить зручність у користуванні громадським транспортом. На вартість проїзду такі зміни ніяк не вплинуть.

Крім того, у салоні тролейбуса будуть встановлені камери відеоспостереження, що дозволить запобігти скоєнню злочинів, пошкодженню обладнання та ухиленню від оплати проїзду.

Окрім автоматизованої оплати, встановлене у транспорті за цим проектом обладнання дозволятиме постійно відслідковувати всю інформацію з транспортної системи: відправлення, прибуття на зупинку, присутність водія на робочому місці тощо.

Компанія MST Global Inc планує інвестувати у таке дообладнання транспортної системи Чернігова близько 7 мільйонів доларів США. За умовами угоди, яка зараз уже підготовлена до підписання, корейська компанія за все обладнання та увесь обсяг робіт протягом 15 років отримуватиме 6,5% від суми всієї оплати за проїзд. Через 15 років перерахунок цих коштів припиняється, а обладнання залишається Чернігову.

За словами представників корейської фірми, для обслуговування свого обладнання вони планують відкрити в Чернігові своє представництво. Також, у майбутньому можлива їх участь як інвесторів і в інших транспортних проектах, наприклад інвестування у закупівлю нових тролейбусів.

Переговори стосовно системи електронного квитка з корейською фірмою тривають уже дуже довго. За півроку текст базової угоди переписувався 28 разів, але іншого руху вперед не відбувалося.

Ще статті по темі

Back to top button