Економіка

Росія знову відмовилась їсти українську сіль

Уряд Росії вніс сіль у список продовольчого ембарго, запровадженого у відповідь на санкції Заходу. Обмеження зачеплять і Україну.

Відповідне рішення набуде чинності 1 листопада, йдеться у повідомленні на правовому порталі РФ.

«Доповнити додаток до постанови уряду РФ від 7 серпня 2014 року (про продембарго) позицією такого змісту: сіль (включаючи столову й денатуровану) та хлорид натрію чистий, розчинені або не розчинені у воді, містять чи не містять добавки речовин, які перешкоджають злипанню або забезпечують сипкість; воду морську», — йдеться в документі.

Напередодні, 3 серпня, Державне підприємство з виробництва солі «Артемсіль» повідомило, що повернулося на російський ринок після запровадженої РФ в січні 2015 року заборони на імпорт харчової солі з України.

Згідно з розслідуванням російського Фонду боротьби з корупцією, ринок солі в Росії контролює сім’я генпрокурора Юрія Чайки.

Нагадаємо, в серпні 2014 року Росія у відповідь на рішення Євросоюзу ввела на рік ембарго, заборонивши імпорт продовольства з Європи, США та інших країн, що підтримують санкції проти Росії.

Під харчові контрсанкції підпали всі овочі й фрукти, риба, молоко та молочна продукція, свинина, яловичина й м’ясо птиці.

У червні 2016 року президент РФ Владімір Путін підписав указ про продовження продуктового ембарго до 31 грудня 2017 року.

В свою чергу, Уряд України також продовжив ембарго на російські товари до кінця 2017 року.

Джерело: hromadske.ua

Ще статті по темі

Back to top button