Економіка

У Чернігові збільшили оренду за приміщення, що належать місту

Відбулись зміни до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна комунальної власності територіальної громади міста Чернігова.

Про це повідомляє Олексій Єпінін, Голова Фонду комунального майна Чернігівської міської ради.

Зміни внесені рішенням Чернігівської міської ради від 26 січня 2017 року №  15/VII-11 «Про внесення змін та доповнень до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна комунальної власності територіальної громади міста Чернігова (19 сесія 5 скликання) зі змінами  та доповненнями».

Вони набрали чинності з моменту оприлюднення цього рішення в газеті «Черниговские новости «Семь дней» № 5 (795) від 02.02.2017.

Мета змін — підвищення ефективності використання комунального майна, збільшення надходжень від орендної плати, приведення розміру орендної плати за користування комунальним майном до ринкового рівня. За попередніми розрахунками, додаткові надходження до міського бюджету від оренди в результаті прийнятих змін становитимуть близько 1,3 млн. грн. на рік.

Цим рішенням, зокрема:

— вилучено з 01.01.2018 з переліку установ, організацій, яким встановлено  розмір орендної плати 1 грн. за рік (п. 12 Методики) частину  бюджетних організацій, які утримуються за рахунок державного та обласного бюджетів.Вони будуть сплачувати орендну плату визначену за орендною ставкою 1% в рік від вартості майна.;

— змінені розміри орендних ставок по деяким цільовим призначенням;

— проведено зонування території м. Чернігова, встановлені коефіціенти та розміри мінімальної орендної плати за 1 кв.м в залежності від розташування об’єкта оренди.  При цьому, для визначеного рішенням переліку орендарів при розрахунку розміру орендної плати  не застосовуються зональні коефіціенти та розміри мінімальної орендної плати за 1 кв. м.

На виконання цього рішення міської ради договори оренди об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Чернігова, які укладені до 1 січня 2017 року (крім договорів оренди цілісних майнових комплексів) підлягають перегляду з дня набрання цим рішенням чинності.

Ще статті по темі

Back to top button