Економіка

У Ніжині вирішили, хто платитиме за харчування дошкільнят

Днями у Ніжжині відбулося чергове засідання виконавчого комітету.

Відповідно до прийнятого рішення «Про встановлення плати для батьків за перебування дітей у дошкільних навчальних закладах» відсоток плати від вартості харчування дитини на день, залишається на рівні 2016 року в розмірі 60%.

Про це ЧЕline повідомили у відділі інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю виконавчого комітету Ніжинської міської ради.

Безкоштовним харчуванням забезпечуються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти-інваліди, діти із сімей, які отримують державну допомогу. Звільняються від батьківської плати сім’ї, які мають 3-х і більше неповнолітніх  дітей.

Також, відповідно до прийнятого рішення, плата батьків не береться за харчування дітей у санаторному дошкільному закладі для дітей з малими та затухаючими формами туберкульозу (ДНЗ № 2), у спеціальних групах для дітей, які потребують корекції фізичного та розумового розвитку на основі протоколів  психолого-медико-педагогічної консультації (ДНЗ № 17, 21);  з батьків, потерпілих від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС; за харчування дітей, батьки яких  є учасниками бойових дій у східних регіонах  України,  дітей загиблих батьків під час  воєнних дій; дітей працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Від плати за харчування дітей  звільняються батьки або особи, що їх замінюють, у сім’ях, в яких сукупний дохід на кожного члена  за попередній квартал з урахуванням індексу зростання цін не перевищував рівня забезпечення прожиткового мінімуму (гарантованого мінімуму), який щороку установлюється законом України «Про Державний бюджет України» для визначення права на звільнення від плати за харчування дитини у державних і комунальних дошкільних навчальних закладах.

Підставою для звільнення є довідки про сукупний дохід кожного члена сім’ї за попередній квартал, виданих за місцем отримання доходів, а також акту обстеження матеріально-побутових умов сім’ї та довідки про склад сім’ї.

Батьки  сплачують  лише  за  дні  відвідування  дитиною дошкільного навчального закладу. За дні, у які дитина не відвідувала закладу (у разі хвороби, карантину, санаторного лікування,  відпустки батьків або осіб, які їх замінюють, у літній оздоровчий період (75 днів) тощо), плата  з батьків не справляється.

Зазначимо, що за 2016 рік профінансовано по загальному фонду за продукти харчування у дошкільних навчальних закладах 3118,1 тис. грн. (3 млн. 181 тис.)

У кошторисі видатків міського бюджету на 2017 рікна продукти харчування у дошкільних навчальних закладах запланована сума 3600,0 тис.грн. (3 млн. 600 тис.)

Ще статті по темі

Back to top button