Економіка

За позовом прокурора до бюджету Кіптівської громади стягнуто 408 тисяч гривень

За принципової позиції ювенальних прокурорів рішенням Господарського суду Чернігівської області визнано недійсними додаткові угоди, укладені до договору про закупівлю послуг з постачання природного газу і електроенергії для закладів освіти та стягнуто до бюджету 408 тис. грн надмірно сплачених на їх виконання.

За результатами проведеного у 2021 році аукціону для закладів освіти однієї із територіальних громад Чернігівського району було укладено договір на постачання природного газу та електроенергії, до якого в подальшому внесено зміни про збільшення вартості майже у два рази від визначеної у договорі первісної ціни, шляхом підписання 15 додаткових угод. У результаті запланований обсяг газу та електроенергії істотно зменшився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проєкт «єРобота» допоміг фермеру з Чернігівщини придбати дороговартісну борону

Прокурором Козелецької окружної прокуратури у суді доведено незаконність додаткових угод, які укладено без належного обґрунтування та документального підтвердження значного коливання ціни на вказані товари.

Враховуючи наявні порушення вимог законодавства про публічні закупівлі, Господарський суд Чернігівської області задовольнив позов прокуратури та стягнув до бюджету Кіптівської громади 408 тис. грн.

Примітка: Загалом з початку року ювенальними прокурорами подано до суду 7 позовів у бюджетній сфері на 2,9 млн грн. Судами розглянуто та задоволено 8 позовів минулого року про стягнення на користь бюджету 729 тис. грн.  

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Чернігівська обласна прокуратура

Ще статті по темі

Back to top button