Економіка

У січні місцеві бюджети Чернігівщини від сплати податків і зборів отримали 588 мільйонів гривень

До місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області впродовж січня 2022 року надійшло  588 млн грн від сплати податків і зборів, — інформує громадськість начальниця Головного управління ДПС у Чернігівській області Людмила Слотюк.

Найбільшу частку у загальній сумі (60,3 відс.) займає податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 354,5 млн грн, з них до обласного бюджету спрямовано 67,3 млн гривень.

Податку на майно (за земельні ділянки, житлову та нежитлову нерухомість, а також за автомобілі преміум — класу) сплачено 76,2 млн гривень (13 відс. доходів бюджетів територіальних громад). Єдиного податку на підприємницьку діяльність надійшло 124,8 млн гривень (21,2 відсотків загальної суми надходжень).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівець Сергій Лефор отримує стипендію Президента

Решта податків і зборів у загальній сумі становить 5,5 відс. обсягу надходжень: податку на прибуток сплачено близько 3 млн грн, рентної плати за користування природними ресурсами – майже 9,9 млн грн, акцизного податку від реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів – 16,4 млн грн, плати за ліцензії на виробництво та продаж підакцизних товарів – 1,3 млн грн, екологічного податку – 0,6 млн грн. та інші.

Найбільшу частину надходжень до місцевих бюджетів області від сплати податків забезпечили установи сфери державного управління, освіти та охорони здоров’я (22 відс. загальної суми або 129,4 млн грн). Також у значних розмірах сплачено податки представниками галузі сільського господарства (21,9 відс. або 128,9 млн грн) та промисловості (13,6 відс. або 79,9 млн грн). Від громадян надійшло 106,5 млн грн податків з підприємницької діяльності та плати за майно (18,1 відс. загальної суми).

Суб’єктами господарювання, що працюють у сфері торгівлі та громадського харчування, сплачено 46,9 млн грн (8 відс. доходів місцевих бюджетів), транспорту – 28 млн грн (4,8 відс.), галузі лісового господарства – 12,2 млн грн (2,1 відс.), будівництва – 7,5 млн грн (1,3 відсотка).

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

 

Пресслужба Головного управління  ДПС у Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button