Економіка

Завдяки агроінвестиціям осучаснені підприємства Чернігівщини

За рахунок агроінвестицій у 2016 році осучаснені виробничі процеси на багатьох сільськогосподарських підприємствах області. Модернізація зачепила як тваринницьку, так і рослинницьку галузі.

Про це ЧЕline повідомили в Департаменті АПР Чернігівської облдержадміністрації.

Зокрема, реконструйовано картоплесховище (ПП «Вимал Агро» Куликівського району). Завершено будівництво першої черги елеватора на 25 тисяч тонн (ТОВ «Норія Грейн» Чернігівського району), силосного складу для зберігання сухого зерна місткістю 10 тисяч тонн (ТОВ «Плиски Агро» Борзнянського району), а також будівлі для вирощування ягід (ТОВ «Аграрна компанія «Еко-Парк» Козелецького району).

Крім того, у 2016 році побудовано 8 зернових сушарок сумарною продуктивністю понад 4 тисячі тонн на добу на підприємствах Бахмацького, Бобровицького, Городнянського, Сосницького та Чернігівського районів. Наразі в області функціонують 206 зерносушарок на різних видах енергоносіїв загальною продуктивністю майже 127 тисяч тонн на добу.

На сьогодні в області продовжується будівництво семи та реконструкція чотирьох об’єктів рослинницької галузі.

У сфері тваринництва минулоріч побудовано приміщення для утримання великої рогатої худоби (ВРХ) на 500 голів (ТОВ Агрофірма ім. Шевченка Бахмацького району), доїльні зали (ТОВ «Лан» Семенівського району, ФГ «Напорівське» Чернігівського району). Завершено будівництво 2-ї черги молочного комплексу на 340 голів (ТОВ «КРОК-УкрЗалізБуд» Прилуцького району).

Окрім цього, реконструйовані приміщення для утримання молодняка ВРХ на 200 голів (ПрАТ «Кремінь» Ічнянського району), доїльний зал на 450 голів (СФГ «Колос» Куликівського району), корівник на 200 голів (ТОВ «Рожнівка Агро» Ічнянського району). Також модернізована будівля для утримання ВРХ з установкою молокопроводів на 200 голів (ТОВ «Лан» Семенівського району).

Триває будівництво ще п’яти та реконструкція чотирьох тваринницьких об’єктів.

Ще статті по темі

Back to top button