Економіка

Завдяки проєкту «єРобота» на Коропщині тепер є виробник комбікормів та пелет

Голова фермерського господарства «Золотий пармен» Євген Мисник за допомогою мікрогранту, отриманому в межах програми «Власна справа» урядового проєкту «єРобота», реалізує ще один перспективний напрям діяльності — виробництво комбікормів та паливних пелет.

Підприємець каже, що комбікорм виготовлятиме із зернової продукції (пшениці, ячменю, вівса, кукурудзи), пелети — з відходів деревини, соломи, лушпиння соняшника, сухих стебел кукурудзи. Щодо переваг гранульованого корму: він збалансований, добре засвоюється, містить потрібні корисні та поживні речовини, коштує недорого. Щодо паливних пелет: вони екологічно чисті, прийнятні за ціною, ефективно виробляють тепло, мають мінімальну кількість відходів, а золу з них можна використовувати як компост.

Щоб запустити процес виробництва, потрібне відповідне обладнання. Саме на придбання потужного високотехнологічного гранулятора пелет і кормів, змішувача та дробілки й витрачені грантові кошти. Євген Мисник планує створити нові робочі місця для двох працівників. Товар реалізовуватиме на виробництві, у власному магазині та інших мережах, через логістичні компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посіви озимих культур в області — у задовільному стані

Фермерське господарство займається садівництвом, овочівництвом, вирощуванням зернових культур та свинарством. 50% сільгосппродукції вирощується за традиційною технологією, ще 50% — без використання міндобрив, отрутохімікатів, антибіотиків. Є власний цех із виробництва натуральних соків прямого віджиму та цех із перероблення зернових і пакування круп. До повномасштабного вторгнення росіян органічне зерно фермер експортував за кордон. Нині всю продукцію реалізує в Україні.

Щоб взяти участь у програмі «Власна справа» урядового проєкту «єРобота», потрібно надіслати заявку та бізнес-план через портал «Дія».

Отримати консультацію щодо мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу можна за тел. (0462) 67-78-02 або в Telegram-каналі.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

За повідомленням Чернігівського обласного центру зайнятості

Ще статті по темі

Back to top button