Збиральна кампанія 2016: у лідерах — хлібороби Бахмаччини
На Чернігівщині зернові та зернобобові зібрані з площі 318,7 тисячі гектарів, що становить 48,8% від прогнозованих обсягів збирання.
Рівень урожайності складає 36,5 центнера з гектара.
Про це ЧEline повідомили у Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації-
Станом на 12 вересня намолочено 1,16 мільйона тонн, що на 48 тисяч тонн більше порівняно з відповідним періодом минулого року.
Наразі найбільший вал зерна мають хлібороби Бахмацького (103,3 тисячі тонн), Чернігівського (77,6 тисячі тонн), Ічнянського (72,8 тисячі тонн) і Менського (70,4 тисячі тонн) районів.
Найкращі якісні показники зберігаються в аграрників Срібнянщини – 54,2 центнера з гектара, а також Варвинського, Бобровицького, Носівського та Бахмацького районів, де середня врожайність перевищує 46 центнерів з гектара.
Продовжується збирання гречки: з площі 7,8 тисячі гектарів намолочено 8 тисяч тонн. При цьому середня врожайність становить 10,2 центнера з гектара.
Просо обмолочено на площі 1,9 тисячі гектарів (42%), при цьому зібрано 3,8 тисячі тонн (середня врожайність 20,1 центнера з гектара).
Збирання кукурудзи на зерно розпочали окремі сільгосппідприємства Куликівського, Бобровицького та Ріпкинського районів (обмолочено 450 гектарів).
Вже у 18-ти районах області розпочато збирання соняшника. На сьогодні обмолочено 26,9 тисячі гектарів (13%), намолочено 66 тисяч тонн. Середня врожайність становить 24,8 центнера з гектара.
Також обмолочено 9,4 тисячі гектарів (11,5%) сої, намолочено 21,2 тисячі тонн при середній врожайності 22,6 центнера з гектара.
Більшість аграріїв області проводять посів озимих колосових культур. Загалом уже посіяно 48,1 тисячі гектарів (22,3%), що відповідає минулорічному рівню. В тому числі, озимої пшениці посіяно 41,3 тисячі гектарів (21,5%) та озимого жита – 6,8 тисячі гектарів (29,4%).