ФК "Десна"

Чернігівська «Десна» допомагає боротися з коронавірусом (Фото)

Футбольний клуб «Десна» допомагає дітям з особливими потребами дезінфікуючими засобами.

Під час карантину вихованці НРЦ №2 отримали від спортсменів засоби для дезінфекції рук та інформаційні буклети, де написано про симптоми хвороби та її профілактику. Найближчими днями очікують на надходження захисних масок, які везуть зі столиці до Чернігова. Уся допомога розрахована таким чином, щоб її вистачило як для вихованців центру, так і для співробітників.

Директор закладу Регіна Гусак розповіла, що їй ще тиждень тому зателефонували з футбольного клубу та запропонували допомогу.

«Ще з дитинства завдяки батьку вболіваю за нашу «Десну»! Приємно радіти не тільки спортивним досягненням чернігівських футболістів, а й пишатися їхніми людськими якостями та небайдужістю!», – зазначила вона.

Антисептики та маски вже роздають у закладі. Батьки вихованців потроху приходять і розбирають допомогу. А тим, хто сам не може дістатись центру, співробітники НРЦ №2 приносять подарунки від футболістів додому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФК «Десна» став учасником першої соціальної акції в Чернігівській області спільно з Parimatch Foundation

Та це не єдиний заклад, який отримав захисні засоби від «Десни». У пресслужбі ФК «Десна» розповіли, що їх розвезли по всіх подібних установах міста.

Також допомогу від клубу отримають будинки для людей похилого віку, дитячі будинки та всі заклади, які потребують допомоги.

У футбольному клубі кажуть, що ця акція буде постійною. Вони просять усі подібні заклади повідомляти про закінчення запасів захисних засобів, щоб «Десна» могла знову надати подібну допомогу.

Тут розповіли, що через брак засобів захисту в Чернігові їх доводиться закуповувати в інших містах. Так, антисептики довелося везти з Вінниці, а маски – з Харкова та інших областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спорт об’єднує: «Десна» провела незвичне тренування

Окрім цього, цілодобово на запитання чернігівців щодо коронавірусу відповідає лікар ФК «Десна». Він може дати поради, куди звертатися, як поводитися та що робити у критичній ситуації.

Найближчим часом на стадіоні планують відкрити штаб волонтерської допомоги. У касах безкоштовно роздаватимуть захисні маски, антисептики та інформаційні буклети. Їх зможуть отримати представники незахищених верств населення.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button