ФК "Десна"

«Десна» поступилася «Ворсклі» місцем у пів фіналі Кубка України

Матч у Чернігові між «Десною» та «Ворсклою» визначив останнього півфіналіста Кубка України. Фаворитом зустрічі не без підстав вважалися чернігівці, які вже двічі в поточному сезоні обіграли сьогоднішнього суперника в матчах чемпіонату, що мали до того ж статус господарів і мотивацію вперше вийти в пів фінал Кубка.

Однак, на ділі все для «Десни» виявилося куди складніше. Головний тренер господарів Рябоконь за традицією провів невелику ротацію, залишивши на лаві запасних лідерів команди Калитвинцева і Філіппова. Початок зустрічі вийшло обережним, господарі трохи більше володіли м’ячем, але ніяких дивідендів зі своєї невеликої переваги не витягли. Суперники зрідка турбували один одного ударами здалеку, які не несли ніякої загрози воротам. Перший небезпечний момент гості створили на 34-й хвилині, втікши в контратаку три в два, але поспішив з ударом Луїзао (міг віддати передачу Кулачу, який перебував у значно кращій позиції), пробивши з 15-и метрів у нижній кут, після чого Паст відбив м’яч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рябоконь – найкращий тренер туру УПЛ

Здавалося, що після перерви господарі нарешті розпочнуть більш активно діяти, але початок другого тайму залишився за полтавчанами. Активним був на лівому фланзі Коне, в одній з атак віддавши відмінну поперечну передачу Пердуті, який практично з забійної позиції з 12 метрів пробив над поперечиною. В середині тайму «Десну» таки було покарано за свою пасивність. Після удару Кане з меж штрафного м’яч потрапив в руку Тамма, в результаті чого в ворота господарів було призначено пенальті. Васін з 11-и метрової позначки сильно пробив в нижній кут і вивів «Ворсклу» вперед.

Рябоконь миттєво випустив на поле Калитвинцева і Філіппова, господарі трохи активніше стали діяти попереду, але істотно характер матчу не змінився.До закінчення матчу залишалося ще достатньо часу, але «Десна» створила всього один момент для взяття воріт, коли Конопля зіграв в стінку з партнером і з семи метрів пробивав у дальній кут, але гостей врятував Баєнко, заблокувавши удар.

Таким чином «Ворскла», не зумівши потрапити до першої шістки команд в чемпіонаті, може врятувати сезон успішним виступом в Кубку України. Склад півфінальних пар ми дізнаємося вже завтра.

Джерело: sport.ua

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button