ФК "Десна"

«Десна» продовжує боротьбу за Прем’єр-лігу

Чернігівська «Десна» продовжує боротьбу за право виступати в національній футбольній Прем’єр-лізі. І ця боротьба наразі перейшла з футбольного поля до кабінетів чиновників Федерації футболу України.

Нагадаємо, що за підсумками чемпіонату команд Першої ліги в цьому сезоні наша команда посіла друге місце, що дає право піднятися до найвищого дивізіону нашої країни. Однак функціонери ФФУ вирішили, що принцип спортивної боротьби не є головним, і замість чернігівської «Десни» право підвищитися в класі надали рівненському «Вересу», який здобув «бронзові» нагороди цьогорічної першості.

Ні представники чернігівської «Десни», ні самі спортсмени, ні вболівальники «сіверян» із цим неприпустимим рішенням не погодились. Ця ситуація сколихнула всіх, кому не байдужа доля головної футбольної команди Чернігівської області. Свою підтримку неодноразово висловлювали не тільки пересічні вболівальники, а й можновладці області та міста.

14 червня до нашого міста завітали представники Федерації футболу України, щоб дійти консенсусу в цьому питанні. Чиновники Федерації зустрілися з керівництвом футбольного клубу «Десна», провели перемовини з губернатором області та мером міста Чернігова.

Заступник директора Центру ліцензування ФФУ Сергій Задиран запропонував провести незалежний аудит футбольного клубу за перше півріччя 2017 року, залучивши міжнародну аудиторську компанію. Футбольний клуб «Десна» погодився з такою пропозицією, однак було зазначено, що такий самий аудит має пройти і рівненський «Верес», якому раніше вже було надано атестат на право участі в Прем’єр-лізі. Ще однією умовою проведення аудиту є стислі терміни його проведення, адже черговий чемпіонат стартує вже майже за місяць.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button