ФК "Десна"

«Десна» стає народною. Футбольний клуб удосконалює емблему та співпрацю з вболівальниками (Фото)

Чернігівська «Десна» багато років є головною командою міста. Жодна спортивна подія не збирає стільки глядачів, як поєдинки за участю деснянців. Зараз в історії клубу розпочинається нова сторінка. Керівництво має амбітні плани, а втілювати їх хоче спільно з чернігівськими вболівальниками, яким не байдужа доля клубу.

На сьогодні в процесі проведення – ребрендинг. Фахівці історії клубу, вболівальники та представники клубу спільно вирішують, якою буде нова емблема «Десни». Сучасне лого, з золотисто-білими кольорами, на їхню думку, не відповідає традиціям команди та регіону.

«Нинішня емблема практично копіює емблему Латвійської федерації футболу. Історичні кольори «Десни» – біло-блакитні, на цьому й варто зосередити основну увагу. Стосовно гербу – за команду завжди вболівали не лише мешканці міста, а й усієї Чернігівщини. Тому варто подумати над тим, аби нова емблема символізувала весь регіон», розповів експерт історії «Десни» Віктор Муха.

Фахівці обговорили кожну деталь старих деснянських емблем, послухали істориків і вболівальників, переглянули зразки логотипів інших футбольних клубів. Зрештою вирішили за основу взяти щитоподібну емблему. В її оформлені планують використати біло-сині або ж біло-блакитні кольори. Написів «футбольний клуб» і «ФК», а також візуалізації футбольного м’яча на новому лого точно не буде. На емблемі красуватиметься герб регіону та дата заснування клубу – 1960-й рік. Тепер над варіантами емблеми працюватиме дизайнер, остаточне рішення щодо її затвердження прийматимуть публічно.

Ще статті по темі

Back to top button