ФК "Десна"

«Десна» зіграє з луганською «Зорею»

У суботу, 19 жовтня, «Десна» завершує серію матчів проти команд із Донбасу гостьовою битвою з луганською «Зорею». Матч відбудеться о 17:00 у Запоріжжі, на стадіоні «Славутич-Арена».

Нагадаємо, до цього наш клуб переграв донецький «Олімпік» і «Маріуполь» (Маріуполь), але програв донецькому «Шахтарю».

При цьому чернігівці розпочинають і нову серію – виїзну, що триватиме 4 матчі (з «Зорею», «Львовом», «Ворсклою» та «Миколаєвом»). Що, з одного боку, сумно, адже команда довго не бачитиме рідних вболівальників, а вболівальники, відповідно, не зможуть заповнити трибуни стадіону імені Гагаріна, щоб підтримати свою команду. З іншого боку, така серія перспективна, адже до цього команда Олександра Рябоконя досягала 100% результату у гостьових поєдинках, здолавши учасників Єврокубків – «Олександрію», «Маріуполь», київське «Динамо», а також новачка Прем’єр-Ліги – «Дніпро-1». А тому зустріч ще з однім учасником Ліги Європи – «Зорею», – не повинна лякати чернігівців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Десна» поступилася турецькому «Антальяспору»

Команди по-різному провели перерву, пов’язану з матчами збірних. Якщо «синьо-білі» з’їздили на мінізбір до Туреччини, в рамках якого зіграли унічию з лідером чемпіонату цієї країни «Аланьяспором»: 2-2, та програли ще одній команді турецької Суперліги «Антальяспору»: 1-2 (в обох матчах відзначився Дмитро Хльобас), то «Зоря» не виїжджала за межі нашої країни, провівши двусторонку та перегравши «Маріуполь»: 3-1.

Якщо казати про команду з Луганська загалом, то, звісно, цього року «Зоря» змінюється, адже колектив очолив «український німець» Віктор Скрипник, відомий насамперед роботою з бременським «Вердером». І під керівництвом цього спеціаліста український клуб почав нагадувати кращі зразки «бременського футболу», яскравими прикладами якого були зустрічі з «Динамо» (2-2), «Шахтарем» (3-4), «Олімпіком» (5-0) чи «Еспанйолом» (2-2): з «Зорею» рідко буває сумно (особливо нейтральному вболівальнику), дуже часто команда показує видовищний футбол, але їй не завжди вистачає раціональності…

Чекають на любителів футболу й кілька цікавих протистоянь. Зокрема, проти нашого клубу може зіграти Леван Арвеладзе – людина, яка причетна до історичного виходу «Десни» у Прем’єр-Лігу. Крім того володар другого місця у голосуванні за кращого гравця УПЛ в вересні Олександр Філіппов зустрінеться з переможцем цього голосування – луганчанином Богданом Михайліченком. А кращий тренер елітного українського дивізіону, за підсумками першого осіннього місяця, Олександр Рябоконь, зійдеться з володарем другого місця вересня – Віктором Скрипником.

Ну й, безумовно, дуже важлива турнірна інтрига: адже «Десна», нагадаємо, йде на другому місці, хоча й відчуває «дихання в потилицю» київського «Динамо», а «Зоря», хоч і в лідируючій групі, відстає від «Десни» та «Динамо» на 4 очки. Фактично ані та, ані інша команда не мають права втрачати очки, й все ж обидва суперника не зможуть завоювати по три бали…

– Думаю, що гра має бути дуже цікавою, адже обидві команди знаходяться у верхній частині турнірної таблиці, претендують на зону Ліги Європи. Вважаю, що «Десна» буде грати у контратакувальний футбол, добре зіграє у захисті, й, якщо не припуститься «дитячих помилок», має непогані шанси у контрвипадах. «Зоря» буде грати першим номером, намагатиметься контролювати м’яч. Спрогнозую рахунок 1-1, хоча буду вболівати за «Десну», адже приємно спостерігати за командою, грою, яку демонструють чернігівці, та тим місцем на якому вони зараз знаходяться, – зазначив ексгравець «Десни», а зараз головний тренер «Авангарду» (Корюківка) Валерій Чорний.

Джерело: офіційний сайт ФК «Десна»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button