ФК "Десна"

Дежавю в Чернігові: «Десна» програє «Полтаві»

Надважливий поєдинок очікував чернігівську «Десну» в матчі 19-го туру чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги. У гості до Чернігова завітав безпосередній конкурент сіверських футболістів у боротьбі за підвищення в класі футбольний клуб «Полтава». Саме полтавчани йдуть наразі на другій сходинці в турнірній таблиці, випереджаючи «деснянців» на 4 очки. Матч першого кола між цими суперниками завершився вольовою перемогою саме полтавчан із рахунком 2:1, а тому чернігівці були рішуче налаштовані «віддати борг» команді гостей.

Матч розпочався під акомпанемент дощу, що суттєво вплинуло на якість гри та швидкість гравців обох команд. Проте бажання чернігівців перемогти на домашній арені додавало сил в атакувальних діях саме сіверським футболістам. Уже на 6-й хвилині гри досить потужно пробивав зі штрафного півзахисник «Десни» Олександр Волков. Голкіпер полтавчан Володимир Кринський зумів перевести м’яч на кутовий. Дуже багато порушень правил у боротьбі проти чернігівських футболістів дозволяли собі гості, які грали більше від оборони. На 10-й хвилині ще один небезпечний штрафний був назначений у бік воріт «Полтави». Однак і цей «стандарт» не приніс дивідендів господарям поля. А ось на 12-й хвилині після кількох ударів першим на добиванні опинився Олександр Філіппов, який і відкрив рахунок у матчі. Слід зазначити, що в першому таймі було багато фолів, а тому і не дивно, що ще один небезпечний момент виник біля воріт полтавчан після чергового штрафного. На 34-й хвилині удар Єгора Картушова лише з другої спроби зумів приборкати голкіпер гостей. На 43-й хвилині матчу м’яч вдруге побував у сітці воріт «Полтави», проте асистент арбітра матчу зафіксував у Олександра Філіппова положення поза грою. На перерву команди пішли за мінімальної переваги господарів поля.

У другому таймі команди почали грати у більш відкритий футбол. На 58-й хвилині матчу полтавчанин Максим Дегтярьов зумів зрівняти рахунок у матчі, після швидкої атаки гостей. Уже за хвилину Олександр Філіппов міг відновити перевагу «деснянців», однак голкіпер «Полтави» ногами відбив постріл нападника чернігівської команди. На 63-й хвилині «Десна» залишилася у меншості. Лука Коберідзе за відмашку від суперника отримав пряму червону картку, додавши проблем своїй команді. І вже на 70-й хвилині нападник «Полтави» Максим Дегтярьов головою замкнув навісну передачу свого партнера, пробивши у штангу, проте м’яч від стійки все ж залетів у ворота Костянтина Махновського. Тепер вже «сіверянам» треба було зрівнювати рахунок, ідучи ва-банк. В заключні хвилини гри «деснянці» щосили намагалися відновити паритет у матчі, проте всі сподівання бодай на нічию перекреслив фінальний свисток арбітра, який зафіксував перемогу гостей із рахунком 2:1.

Таким чином у «сіверян» залишається 37 очок, і чернігівці поки що зберігають третю сходинку в турнірній таблиці.

Свій наступний поєдинок у чемпіонаті чернігівська «Десна» проведе 3 листопада у Винниках проти місцевого «Руху».

Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button