ФК "Десна"

До ФК «Десна» висунули низку вимог

Ми вже повідомляли, що чернігівський ФК «Десна» нарешті увійшов до Прем’єр-ліги. Тож тепер наші футболісти зустрічатимуться на полі з кращими клубами нашої країни. І вже відомо, що в липні чернігівці зіграють матч із серйозним суперником – донецьким «Шахтарем». Тож ЧЕline вирішив дізнатися, як «Десна» до цього готується.

Телефоном зв’язалися з прес-аташе ФК «Десна» Олександром Шевченком. Він розповів, що наразі якоїсь особливої підготовки до цього матчу немає, скоріше йдеться про виконання вимог, яким мають відповідати команди вищої ліги.

«Нам на стадіоні треба дещо виправити. Також є питання щодо команди – треба склад покращити й оновити. Тож конкретно до «Шахтаря» будемо готуватися ближче до старту чемпіонату.

Зараз команда у відпустці, заслужили. Це до 20 червня. Потім команда збирається в Чернігові. Буде зустріч із вболівальниками та представлення новачків, які обов’язково з’являться. І через днів 5-6 команда вирушить на навчально-тренувальний збір. Його місце ще точно не визначене. Вірніше ми знаємо, але поки публічно не оголошуємо. Швидше за все, це буде не в Україні», – сказав Олександр Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Десна» перший матч в УПЛ зіграє з «Шахтарем»

Згадали і про зміни, які відбудуться на стадіоні імені Гагаріна.

«Після матчу із «Зіркою» під час нагородження наших футболістів міський голова пообіцяв нам нове табло на стадіон. На старій трибуні, де немає лавочок для фанатів, будемо встановлювати індивідуальні сидіння.

І ще є низка вимог щодо створенню певних кімнат – допінг-контролю, для арбітрів-жінок. Нібито дрібниці, але вони потребують вдосконалення. Також буде встановлення огородження по периметру – перед біговими доріжками від трибуни, на яких розміщуватимуть рекламні банери. Це вимога телетранслятора, який транслюватиме матчі на всеукраїнське телебачення», – зауважив він.

До речі, все це робитиметься за рахунок клубу.

«На цьому етапі нам ніхто не допомагає. Все – лише за приватні кошти власника клубу. Але ми сподіваємося, що з виходом до вищої ліги, можливо, з’являться спонсори. Можливо, будуть якісь кошти від телетранслятора. Можливо, місто допоможе. Очікуємо на прогрес у цьому питанні», – зазначив Олександр Шевченко.

Ще статті по темі

Back to top button