ФК "Десна"

Експерт: Асистент навмання зафіксував поза грою, відібравши від Десни гол у ворота Шахтаря

Якщо в матчі за Суперкубок України «Шахтар» мав підстави нарікати на арбітраж, враховуючи ситуацію за участю Гармаша та Марлоса, то за підсумками матчу першого туру УПЛ донеччани вже опинилися в ролі тих, кому судді допомогли. Принаймні, скасований чистий гол «Десни» точно зіграв на руку «гірникам». Хтозна, як розгорнулася б ситуація за рахунку 1:0 на користь дебютанта УПЛ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ультрас-хода в центрі Чернігова

Про несправедливе суддівське рішення Анатолія Абдули та його помічників нам розповів експерт, екс-арбітр ФІФА Мирослав Ступар.

— За рахунку 0:0 «Десна» отримала право на кутовий. Кутовий не подавали, а розіграли, пішла передача на дальню стійку, де перебував Сергій Люлька. Далі відбулися передача на Фаворова і гол капітана господарів. Але взяття воріт не зафіксували, бо на думку асистента Корнійка гравець «Десни», що асистував на гол, знаходився в офсайді. Чому я кажу «на думку асистента», бо фактично Корнійко проґавив епізод і навмання зафіксував положення «поза грою». Так бригада арбітрів відібрала гол від «Десни», який міг би змінити розподіл сил. Принаймні, ми не знаємо, як розвивалися б події при відставанні «гірників», — сказав Мирослав Іванович.

— Додам, що Корнійко не вперше припустився резонансної помилки. Пригадую матч чемпіонату України 2015/16 на стадіоні імені Баннікова, коли цей же асистент зарахував гол Тейшейри в ворота «Олімпіка» після передачі Степаненка з двометрового офсайду. «Гірники» завдяки цьому голу виграли 3:2.

Але скажу в контексті поєдинку «Десна» — «Шахтар» і про позитив. Це коли на 88-й хвилині атакував «Шахтар», Марлос отримав м’яча за межами штрафного майданчика, пробив по воротах, під удар впав 17-й номер «Десни», м’яч влучив йому у стегно, а звідти зрикошетив у підняту руку. Рука перебувала в неприродному положенні, але цей рикошет треба розцінювати як «неочікуваний м’яч». Тому Абдула мав рацію, не призначивши одинадцятиметровий, — зауважив Мирослав Ступар.

Додамо, що «Шахтар» у Чернігові обіграв «Десну» з рахунком 2:0.

Джерело: Ua-Футбол

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Скотиняка ще та! Видно було що Фаворов не був в положенні. Я 100 разів передивилися запис. Я пам’ятаю Абдулу ще за часів правління Савченко. Коли він служив в першій лізі. Не наш день! Хоча якщо буде і надалі така гра то чекаємо на наступний рік Лігу Європи!

Back to top button