ФК "Десна"

Голепад у Горішніх Плавнях. «Десна» знову перемагає

На гостьову гру дванадцятого туру чемпіоната України з футболу серед команд Першої ліги чернігівська «Десна» завітала у статусі фаворита матчу у місто Горішні Плавні, де мала зіграти з місцевим клубом «Гірник-Спорт».

Турнірне становище обох команд окреслювало і різні цілі на гру – горішньоплавці у разі успіху мали змогу покинути зону вильоту, а «деснянці» — не відпустити лідерів змагань.

Матч розпочався з активних дій гостей – саме «Десна» раз-по-раз турбувала захист господарів поля. Проте лише на 12-й хвилині по-справжньому у гру довелося вступити голкіперу «горняків». А вже за хвилину добре розіграна атака господарів додала сивого волосся вболівальникам чернігівської команди – Марусич завдав потужного удару по воротам  Махновського, і лише потугами захисника «деснянців», який кинувся під м’яч, гострий момент завершився лише кутовим для горішньоплавців.

Після цього ініціатива у матчі на деякий час перейшла саме до «Гірника-Спорт». На 24-й хвилині гри вимушену першу заміну зробив наставник «Десни» — замість Максима Банасевича на поле вийшов Єгор Картушов. Перший тайм проходив у рівній боротьбі, з деякими вибухами більшої активності чернігівської команди.

На 38-й хвилині Олександр Філіппов мав нагоду замкнути передачу Олександра Волкова з лівого флангу, проте не дотягнувся до м’яча. А вже за хвилину – потужний удар Єгора Картушова парирував у карколомному стрибку голкіпер господарів поля Микита Крюков. Не зважаючи на старання, перша половина гри так і завершилася без забитих м’ячів у ворота жодної з команд.

По перерві, вже на 48-й хвилині Єгор Картушов вибіг у стрімку контратаку і видав чудовий пас на Олександра Філіппова, який відкрив рахунок у матчі, завдаючи удару вже майже по порожніх воротах. А через дві хвилини, все той же Олександр Філіппов, вийшовши віч-на-віч з голкіпером, подвоїв перевагу «Десни». На 59-й хвилині гри Андрій Мостовий потужно пробив над поперечиною воріт господарів поля. Через 6 хвилин вихід віч-на-віч Олександра Філіппова перервав голкіпер, забравши шкіряну кулю в ногах нашого нападника.

На 73-й хвилині Андрій Мостовий сфолив на лінії штрафного майданчика і після точного удару в верхній кут воріт Вадима Яворського зі штрафного, рахунок у матчі господарям вдалося скоротити. Проте вже на 76-й хвилині тією ж монетою відповіли і «деснянці» — Євгеній Чепурненко зі штрафного «зняв павутиння» з верхньої «дев’ятки» воріт горішньоплавців. А на 82-й хвилині довів рахунок до непристойного Єгор Картушов, забивши четвертий гол «Десни» у цьому матчі, вибігши у чергову стрімку контратаку. На 88-й хвилині «нокаутує» господарів Максим Максименко, який головою замкнув подачу Андрія Мостового в штрафний майданчик «Горняка-Спорт».

Вже в доданий арбітром час Максим Марусич ударом через себе забив дуже красивий гол у ворота «деснянців», тим самим поставивши крапку у голепаді у цьому матчі і встановивши остаточний рахунок – 5:2 на користь чернігівських футболістів.

Після зіграних 12-ти турів у чемпіонаті чернігівська «Десна» набирає 24 залікові бали і не відстає від лідерів, зміцнюючи свої позиції у турнірній таблиці. Наступну гру наша команда проведе 8 жовтня, приймаючи команду «Інгулець».

Ще статті по темі

Back to top button