ФК "Десна"

Гольова феєрія «Десни» та «Олександрії»

На матч 26-го туру чемпіонату України національної Прем’єр-ліги чернігівська «Десна» завітала в гості до Олександрії. Команди перебували на сусідніх сходинках у турнірній таблиці, а отже й матч обіцяв бути напруженим і цікавим.

Із перших хвилин гри чернігівці заволоділи ініціативою, раз-по-раз гостро атакуючи та вміло руйнуючи атаки команди господарів поля. «Олександрійці» були змушені грати другим номером, стримуючи швидкі атаки чернігівців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Десна» двічі забила «Шахтарю», але не змогла уникнути поразки

Дуже небезпечно біля воріт Юрія Паньківа було на 25-й хвилині, коли Владислав Калітвінцев потужно пробив із далекої відстані, і лише сейв у виконанні голкіпера «Олександрії» врятував господарів від пропущеного голу.

Проте вже на 29-й хвилині Олександр Філіппов зумів пройти захист олександрійської команди й точно пробити у дальній кут воріт, відкривши рахунок у матчі. Цей гол став вже 14-м у цьому сезоні в чемпіонаті для нашого найкращого бомбардира.

Уже в наступній атаці господарі мали змогу швидко зрівняти рахунок і вже в цій ситуації свою майстерність зумів проявити й голкіпер «Десни» Євген Паст, зумівши відбити удар нападника «Олександрії», який той наносив з лінії воротарського майданчика.

На 42-й хвилині Єгор Картушов вибігав на ударну позицію, однак пробив просто в руки голкіперу господарів поля.

А під завісу першого тайму Владислав Калітвінцев ударом зі штрафного подвоїв перевагу «сіверян» у цьому матчі, поклавши м’яча точнісінько під дальню стійку воріт.

Одразу по перерві Максим Третьяков зумів швидко відквитати один м’яч для своєї команди. А на 56-й хвилині захисник «деснянців» Артем Гітченко знову відновив статус-кво, забивши третій гол «сіверян» у цьому матчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Десна» обіграла «Колос»

А на 60-й хвилині центральний захисник «Олександрії» Олександр Бабогло отримав другу жовту картку й залишив свою команду в меншості. На 75-й хвилині, після перегляду повтору за допомогою системи VAR, у ворота господарів поля був призначений пенальті за фол на Пилипі Будківському. Виконувати одинадцятиметровий удар взявся Олександр Філіппов і, розвівши по різних кутах голкіпера і футбольний м’яч, зробив дубль у цьому матчі й 15-й свій гол у чемпіонаті.

А вже в доданий арбітром час Андрій Тотовицький довів розгром господарів, забивши й п’ятий гол у ворота «Олександрії».

Фінальний свисток головного арбітра матчу зафіксував розгромну перемогу чернігівської «Десни» над «Олександрією» з рахунком 5:1.

«Деснянці» після 26 зіграних матчів мають 49 очок й завдяки цій перемозі піднімаються на третю сходинку у турнірній таблиці. Свій наступний поєдинок «сіверяни» проведуть вже вдома 21 червня проти луганської «Зорі». Початок матчу о 19:30.

104168483_1184973318509192_7476496845180233691_n

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button