ФК "Десна"

На зимівлю – третіми: «Десна» в Києві розібралася з «Маріуполем»

Момент скасування поєдинку тринадцятого туру Української Прем’єр-ліги між петрівським «Інгульцем» і донецьким «Шахтарем» через непідготовленість газону на стадіоні «Зірка» у Кропивницькому змусив досвідченого глядача нашого локального футболу подумки повернутися в ті страшні часи, коли погодні умови дійсно могли зривати проведення окремих матчів. Однак останній футбольний вік-енд для України у році, що минає, не був завершений на цій події. На нас чекали ще два матчі, у одному з яких – між чернігівською «Десною» та «Маріуполем» – намічалася справжня битва за очки.

Говорити про незіграну в заплановані терміни гру чинного чемпіона в контексті звітної дуелі доводилося ще й із тієї причини, що колектив Олександра Рябоконя був прямим переслідувачем донеччан перед початком туру, а після нічийних результатів у матчах команд-переслідувачів: «Ворскли» і «Колоса», мав шанс піти на зимову паузу в якості головного претендента на «бронзову» позицію на п’єдесталі. Досить важливий крок у цьому напрямку «сіверяни» зробили в минулому турі, коли в компенсований час обіграли підопічних Юрія Максимова (1:0).

Однак на шляху у «Десни» стояв зголоднілий до перемог «Маріуполь», який так і продовжує подорожувати по країні, поки його домашня арена знаходиться на реконструкції. Результати у команди Остапа Маркевича відповідні – очки здобувалися там, де це вдається без серйозних зусиль і, відповідно, губилися там, де опонент показував амбіції до досягнення власних намічених цілей. Від останньої гри в 2020-му році у виконанні приазовців очікувалося, що вони змінять цю тенденцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівська «Десна»: як розвивається футбольний клуб (Відео)

Героєм першого тайму зустрічі на НСК «Олімпійський» можна було сміливо назвати Михайла Мудрика, адже саме його обсяг роботи в атаці дозволяв «Десні» відчувати себе впевнено на чужій половині. Моментів створювалося достатня кількість обома командами, розподілившись по окремих відрізках часу до перерви. Чернігівці почали агресивно, але згадана раніше активність Мудрика так і не завершилася результативним ударом ні в його, ні у виконанні партнерів. «Маріуполь» відповів у середині тайму, а удар Стасюка зі входу в правий фланг штрафного на 21-й хвилині був найбільш близьким до взяття воріт – влучання у ближню стійку.

Команда Маркевича не особливо соромилася оголяти зони в стартовому відрізку, однак занадто захопилася цим заняттям у другому таймі. «Десна» довго не могла звикнути до подібної агресії, однак після перерви Рябоконь розставив акценти в атаці двома виходами на заміну більш наближених до основи Будківського і Картушова, які миттєво створили забитий м’яч. Хльобас цілком може претендувати на звання невдахи переможної гри своєї команди, адже два виходи сам на сам у його виконанні завершилися простими ударами в голкіпера. Однак на 50-й хвилині партнери виявилися готовими допомогти форварду-невдасі, а Картушов вдало зіграв на добиванні в лівому фланзі чужого штрафного.

Оборона «Маріуполя» розвалювалася перед очима у ці хвилини, тому «Десна» холоднокровно підійшла до зняття питань про переможця. Будківський регулярно спонсорував партнерів якісними передачами на хід на чужу половину, але другий гольовий пас в цьому матчі опинився на рахунку Олексія Гуцуляка, який із правого флангу контратаки знайшов у чужому штрафному все того ж Хльобаса. Забити після фінта, із-під захисника, із гострого кута, як виявилося, для Дмитра було набагато легше, ніж під час побачення з голкіпером.

Чи треба згадувати, що у гостей не було можливості відігратися після такого жахливого старту другого тайму? Колектив Остапа Маркевича був занадто важким під час переходу до завершальної стадії атаки, тому чернігівці легко довели гру до логічного завершення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Десна” перемагає у “річковому” дербі

До зимової паузи на чернігівську «Десну» очікує кубкове домашнє протистояння проти луганської «Зорі», із якою команда Рябоконя і зустріне початок другої частини сезону, але вже в Запоріжжі. Для «Маріуполя» офіційні поєдинки в році, що минає, підійшли до кінця, а наступної весни ми будемо бачити приазовців виключно на їхньому полі. Перша гра – проти «Олександрії».

Українська Прем’єр-ліга. 13-й тур.

«Десна» — «Маріуполь» — 2:0

Єгор Картушов (50), Дмитро Хльобас (56)

Андрій Домровський (77), Єгор Картушов (92) — Сергій Чоботенко (76), Артем Бондаренко (79), Максим Чех (84)

«Десна»: Євген Паст, Павло Полегенько, Йоонас Тамм, Максим Імереков, Юхим Конопля, Владислав Огиря, Андрій Домбровський (Віталій Єрмаков, 91), Дмитро Хльобас (Леван Арвеладзе, 75), Михайло Мудрик (Єгор Картушов, 46), Олексій Гуцуляк (Сергій Старенький, 87), Максим Дегтярьов (Пилип Будківський, 46)

«Маріуполь»: Євген Гальчук, Петро Стасюк, Сергій Чоботенко, Назарій Муравський (Артем Бондаренко, 60), Микита Петерман (В’ячеслав Велев, 67), Максим Чех, Дмитро Мішньов, Дмитро Топалов, Сергій Горбунов, Олег Очеретько (Ярослав Доброхотов, 88), Данило Сікан (Андрій Кулаков, 46)

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

НСК «Олімпійський» (Київ)

Джерело: sport.ua

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button