ФК "Десна"

Нападник ФК «Десни» в інтерв’ю розповів про свій футбольний шлях

Олександр Шарило — вихованець чернігівського футболу. В активі нападника виступи за дублювальні склади «Динамо» та «Ворскли», а в складі киян Олександр навіть кілька разів був капітаном. Тож не дивно, що «Десна» вирішила повернути вихованця чернігівського футболу «додому». Влітку цього року підписав контракт із «Десною» і вже навіть встиг відзначитися за молодіжну команду голом у ворота «Маріуполя».

Нападник «сіверян» в ексклюзивному інтерв’ю розповів про свій футбольний шлях, виступи за київське «Динамо», полтавську «Ворсклу» та розповів про свою найбільшу футбольну мрію.

— Розкажіть, будь ласка, як розпочалася ваша кар’єра футболіста, хто прищепив любив до футболу?

— Батько. Він сам колись грав у футбол і хотів, щоб я став футболістом. Перші футбольні кроки почав робити вдома (с. Комарівка Борзнянського р-ну), а потім виступав за районні команди та їздив грати до Славутича. У 13 років запросили до чернігівської «Юності», а вже через рік мене забрали в академію київського «Динамо».

— Довго не розмірковували над пропозицією киян?

– Ще до переїзду в Чернігів домовився з мамою, що якщо за рік мене не запросять у «Динамо» або «Шахтар», то залишу футбол і зосереджусь на навчанні. Наприкінці літніх канікул запросили в академію «Динамо» і я погодився.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матч «Десна» – «Олександрiя» завершився поразкою нашої команди

– Своєю грою привернули увагу тренерів юнацького складу «Динамо» U-19. Чи важко було перейти з дитячого футболу на більш високий рівень?

– Спершу було важко, але згодом адаптувався.

– Апогеєм вашої кар’єри став виступ за «Динамо-2» у Першій лізі. Пам’ятаєте свій дебют у дорослому футболі?

– Так, ми тоді грали в Полтаві. Отримав позитивні емоції. Радий, що дебютував на такому рівні. На жаль, тоді поступилися «Полтаві».

– За «Динамо-2» зіграли лише три матчі, невдовзі перейшли до полтавської «Ворскли». Чому вирішили змінити Київ на Полтаву?

– За «Динамо-2» пограв півроку, а потім команду розформували. Усім гравцям надали статус вільних агентів і сказали шукати нові команди. Довелося переїжджати до Полтави і два роки грати за молодіжну команду «Ворскли». Це були найскладніші два роки у моїй кар’єрі.

– Із дубля «Ворскли» важко було потрапити в основну команду? Чи звертав увагу на молодих футболістів Василь Сачко?

– Василь Сачко стежив за іграми U-21. Хлопці навіть потрапляли на тренування з основною командою. Мені казали, що Сачко на мене розраховує та планує взяти на збори з першою командою, але далі розмов так справа й не пішла.

– Як виник варіант із «Десною»? Приємно повернутися до міста, яке не є для вас чужим?

– Після того, як пішов із «Ворскли», були навіть думки закінчити з футболом і повернутися до звичайного життя. Але мій агент не дав цього зробити, порадив дивитися в майбутнє та досягти чогось у футболі. Завжди мріяв грати за «Десну», адже це рідна команда. Пройшов перегляд і підписав контракт із «Десною». Радий, що сталося саме так, як хотів.

– У Маріуполі «Десна» U-21 заробила перші очки, а ви забили перший гол у ворота суперника. Наскільки важливою, з психологічного погляду, стала ця нічия?

– Ця нічия стала для нас дуже важливою, адже ми грали проти хорошої команди, яка бореться за медалі.

– Уже встигли знайти взаємодію з партнерами на полі? До цього знали когось із молодіжної команди «Десни»?

– Так. За місяць тренувань уже встигли «притертися» одне до одного. З Олександром Руденком грав ще у «Юності» та жив із ним в одній кімнаті. Крім того, знав Романа Вовка та ще кількох хлопців з молодіжної команди.

– Яка ваша найбільша футбольна мрія?

– Першочергова мета — грати за першу команду «Десни» та досягти з нею успіхів. Вважаю, що все треба робити крок за кроком. Для цього слід багато працювати, показувати свою найкращу гру та забивати голи. Моя найбільша мрія — грати за збірну України та виступати у єврокубках.

Коротка біографія:

Олександр Шарило народився 9 березня 1998 року в с. Комарівка, Борзнянського р-ну, Чернігівської обл. Грає на позиції нападника. У 2014 році провів три матчі за юнацьку збірну України до 16 років.

2011 — 2012 – «Юність» (Чернігів)

2012 — 2016 – «Динамо» (Київ)

2016 — 2018 – «Ворскла» (Полтава)

Джерело: офіційний сайт ФК «Десна»

Ще статті по темі

Один коментар

Back to top button