ФК "Десна"

Переможна хода «сіверян»: чергова вольова перемога «Десни»

Черговий гостьовий поєдинок у рамках 14-го туру чемпіонату України з футболу серед команд Першої ліги чернігівська «Десна» провела в місті Борисполі, де вийшла на домашню арену столичного «Арсенал-Київ», щоб поборотися за чергові залікові бали до своєї скарбнички.

Останні зіграні матчі показали, що недарма «сіверяни» знаходяться серед лідерів турніру, набувши дуже гарної ігрової форми. І все це, попри навіть те, що кожен зіграний поєдинок у цьогорічному чемпіонаті можна вважати гостьовим, оскільки реконструкція домашньої арени в Чернігові досі не завершена.

На 6-й хвилині капітан «Десни» Вадим Мельник довгим пасом вивів на ударну позицію Богдана Мишенка, проте останній не зміг переграти голкіпера господарів поля. На 17-й хвилині голкіперу «Десни» Костянтину Махновському вперше довелося вступити в гру після удару нападника «канонірів».

На 32-й хвилині матчу після метушні у штрафному майданчику «Арсеналу» капітан «деснянців» Вадим Мельник зумів проштовхнути м’яч у сітку воріт господарів, таким чином матеріалізувавши перевагу своєї команди в поєдинку. Цей гол став першим на рахунку нашого захисника у цьому чемпіонаті. Слід зазначити, що протягом першої половини гри чернігівські футболісти не дозволили своїм суперникам створити жодного небезпечного моменту біля своїх воріт. Однак і самим «сіверянам» не вдалося до перерви подвоїти рахунок на табло.

Друга половина гри розпочалась також з активних дій саме чернігівської команди. На 52-й хвилині гри Олександр Філіппов потужно пробивав по воротах «Арсеналу» і лише сейв голкіпера не дав можливості відзначитись нашому футболісту. А вже за дві хвилини нападник «канонірів» Адерінсола Есеола, який за хвилину до цього вийшов на заміну, зумів вдало підставити ногу після подачі зі штрафного, випередивши голкіпера «Десни». Після того, як господарі зрівняли рахунок, «деснянці» почали грати більш агресивно. Раз-по-раз небезпечні моменти виникали біля воріт «Арсеналу». На 73-й хвилині матчу стрімка атака гостей завершилася точним пасом Олександра Філіппова на Олександра Волкова, який точним ударом знову вивів чернігівську команду вперед. На 81-й хвилині гри «каноніри» отримали право виконати небезпечний штрафний удар з лінії карного майданчика, проте вдало розпорядитися своїм шансом вкотре зрівняти рахунок так і не змогли. Заключні хвилини матчу пройшли в активному пресингу столичних футболістів, проте пройти добре організовані захисні редути чернігівської команди їм так і не вдалося. Фінальний свисток арбітра матчу зафіксував дуже непросту перемогу «Десни» над «Арсенал-Київ» з рахунком 2:1.

Після цієї перемоги «деснянці» набирають 30 очок і виходять на другу сходинку у турнірній таблиці, обійшовши наразі рівненський «Верес», який свій матч цього туру зіграє завтра в Миколаєві. У наступному, 15-му, турі чемпіонату України серед команд Першої ліги, що відбудеться 22 жовтня, чернігівська «Десна» прийматиме ФК «Полтава».

Ще статті по темі

Back to top button