ФК "Десна"

Півзахисник «Десни» Євген Чепурненко: вболівальники приємно здивували ЧL

Лідер чернігівської «Десни» прокоментував гру з «Іллічівцем» і розповів про плани на наступний матч.

Yevhen_ChepurnenkoУ суботу ви поступилися на своєму полі «Іллічівцю», що можете сказати про цю гру?

Налаштовувалися на хорошу гру, знали, що «Іллічівець» – сильна команда, детально вивчили гру суперника. Але, як показала гра, не вдалося втілити все задумане, а один епізод, по суті, вирішив результат усієї гри.

Це вже друга поспіль поразка «Десни», чи не позначається це на мікрокліматі в команді?

Звісно, хлопці засмутилися після поразки, так завжди буває. Але в нас є тренерський штаб, який допомагає долати труднощі та відповідає за психологічну підготовку команди. Та й самі хлопці розуміють, що все в наших руках і не треба робити трагедію, а треба працювати.

Гра з Маріуполем була першою в Чернігові цього року? Чи відчували підтримку трибун?

Було дуже приємно, що вболівальники прийшли на стадіон і підтримали команду. У цьому сезоні ще жодного разу не приходило стільки уболівальників на стадіон. Безперечно, приємно грати з такою підтримкою, хотілося показати хороший футбол і, найголовніше, результат, але, на жаль, не вдалося.

Отже, треба більше працювати, постараємося виправдати довіру вболівальників. Ми віримо, що люди знову почнуть ходити на футбол, як це було раніше.

Старт весняної частини сезону для «Десни» важкий, по суті, в усіх матчах ви граєте з лідерами. Ось і в наступному турі на вас чекає гра з «Гірником», що очікуєте від цієї зустрічі?

У цьому сезоні в першій лізі приблизно рівні команди, хіба що «Зірка» виділяється. У Кіровограді дійсно команда рівня прем’єр-ліги. А з усіма іншими можна грати, ви подивіться на щільність у турнірній таблиці, тому ще багато що може змінитися.

Ми в кожному матчі налаштовуємося лише на перемогу, не стане винятком і матч із «Гірником». Докладемо всіх зусиль для перемоги в Кривому Розі і сподіваємося, що успіх буде на нашому боці.

Ви провели в складі «Десни» вже майже 100 матчів, і в цьому сезоні можете забити 30-й м’яч у складі чернігівської команди (зараз 28). Чи почуваєтесь ветераном клубу?

Я не стежу за статистичними показниками, але, певна річ, приємно усвідомлювати, що провів у Десні стільки ігор. Сподіваюся, що вже в цьому сезоні зможу подолати планку в 30 голів.

А що стосується ветерана клубу, то зовсім немає такого відчуття. У нас є досвідчені гравці, ті ж Мельник або Щедраков, але в нас немає такого поділу на ветеранів і новачків, колектив дуже хороший, і це величезний плюс. Нові футболісти швидко вливаються в колектив, ми легко знаходимо спільну мову, тому ніхто не вважає себе вищим за інших, як це часто буває. У цьому сенсі мені дуже подобається грати в «Десні».

Які цілі стоять перед командою на цей сезон?

Перед стартом сезону команді поставили ціль – потрапити до першої п’ятірки, ніхто завдання не скасовував, тому працюватимемо. Відрив від лідерів невеликий, у принципі, ми ще можемо надолужити згаяне, кілька виграшних матчів піднімуть настрій, дадуть можливість згуртуватися, пройнятися командним духом і зайняти місце у верхній частині турнірної таблиці, тож все в наших руках.

 

Ще статті по темі

Back to top button