ФК "Десна"

«Річкове» дербі у Чернігові

У центральному матчі 30-го туру другої групи команд у національній футбольній Прем’єр-лізі на полі стадіону імені Ю.О.Гагаріна у Чернігові зустрілись «Десна» та полтавська «Ворскла». До цього протистояння обидві команди підійшли з однаковою кількістю залікових балів, набравши по 38 очок і ведучи боротьбу за найвищу сходинку турнірної таблиці серед данної групи команд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Десна» з рахунком 0:2 програє «Карпатам»

Матч розпочався на зустрічних курсах. «Деснянці» з перших хвилин застосовували високий пресинг проти своїх опонентів. Матч проходив майже без моментів, аж до 22-ї хвилини, коли після прицільного удару Юрія Коломойця лише сейв Ігоря Литовки врятував чернігівців від пропущеного голу. Проте вже на 30-й хвилині полтавчани зуміли засмутити вболівальників «Десни». Петрович опинився наодинці в центрі карного майданчику господарів поля і зумів вдало замкнути флангову передачу, тим самим відкривши рахунок у грі. На 34-й хвилині Михайло Сергійчук мав нагоду зрівняти рахунок, пробивавши головою після подачі зі штрафного, однак після рикошету від захисника м’яч лише на кілька сантиметрів розминувся зі створом воріт полтавчан. За п’ять хвилин до завершення першої половини гри Ігор Литовка знову врятував свою команду після небезпечного штрафного у виконанні гостей.

На другий тайм «сіверяни» вийшлиі з завданням у будь-що виправити становище у матчі на свою користь. На 51-й хвилині стійка воріт врятувала полтавських футболістів від голу після удара головою у виконанні Єгора Картушова. Раз-по-раз небезпечні моменти виникали біля воріт полтавської «Ворскли». Однак, попри тотальний пресинг і навалу на ворота суперників із боку чернігівських футболістів, до фінального свистка арбітра змінити рахунок на табло «деснянцям» так і не вдалося. Отже, «Десна» вже вдруге в цьому сезоні поступилася «Ворсклі» на власному полі, і майже втратила надію зайняти підсумкове сьоме місце в цьогорічному розіграші, відпустивши вперед свого прямого конкурента.

У «Десни» наразі залишається 38 очок і поточне 8 місце у турнірній таблиці. Свій наступний поєдинок чернігівці проведуть 25 травня також на рідному стадіоні. Суперниками «сіверян» будуть столичні «каноніри» з «Арсенал – Київ». Початок матчу о 17-й годині.

Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button