ФК "Десна"

Вихованець чернігівської «Юності» став гравцем «Десни»

Універсальний захисник Павло Полегенько підписав контракт із «Десною». Павло є вихованцем чернігівського футболу, тож радо повернувся до рідного міста. В «Десні» Полегенько виступатиме під третім номером.

Коротка біографія

Павло Ігорович Полегенько народився 6 січня 1995 року в Чернігові. Із шести років почав займатися футболом, спершу просто для свого задоволення тренувався і грав за свою школу, а через кілька місяців батьки відвели його у футбольну секцію, яка працювала при спортивній міській школі. Перші кроки у футболі Полегенько робив у чернігівській «Юності», де тренувався під керівництвом свого першого дитячого тренера Олександра Олександровича Устенка, який раніше тренував майбутнього найкращого футболіста України Андрія Ярмоленка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Десна» не поспішає продавати Філіппова в європейський клуб

Улітку 2006 року Павло у складі «Юності» приїхав до Києва на матч проти «Динамо», який проходив у манежі тренувальної бази в Конча-Заспі. Після гри футболіст отримав запрошення пройти збори з «Динамо», за результатами яких півзахисника залишили в команді.

У «Динамо» тренерами Полегенька стали Олександр Шпаков та Олексій Дроценко. У наступні роки Полегенько разом із командою тричі вигравав чемпіонат України в ДЮФЛ, неодноразово перемагав у чемпіонатах Києва й Кубку міста, а також ставав переможцем багатьох міжнародних дитячо-юнацьких турнірів.

Після випуску з Академії влітку 2012 року Полегенько разом із найбільш здібними та перспективними хлопцями опинився в команді Валентина Белькевича, яка готувалася до старту першої, історичної першості України U-19. Тут він вийшов на перші ролі, провівши в сезоні 2012/13 26 матчів із 28 та забивши в них сім м’ячів, а команда впевнено стала чемпіоном ще за тур до кінця змагань. Із нового сезону, коли Валентин Белькевич очолив молодіжну команду (U-21), Полегенько почав виступати за неї, ставши капітаном «Динамо» (U-21) і провівши там два сезони.

Улітку 2015 року разом із групою інших гравців «Динамо» перейшов в оренду в ужгородську «Говерлу». У Прем’єр-лізі дебютував 19 липня 2015 року в матчі першого туру чемпіонату проти дніпропетровського «Дніпра» (1:1), у якому вийшов на заміну на 80-й хвилині замість іншого «динамівця» Віталія Гемеги. Усього за «Говерлу» провів три зустрічі в чемпіонаті й одну – в Кубку України, в усіх чотирьох іграх виходив на заміну, загалом провівши на полі 100 хвилин у Прем’єр-лізі і 37 у Кубку.

16 вересня 2016 року стало відомо, що Полегенько підписав контракт із кропивницькою «Зіркою» – зіграв 43 матчі, забив 1 гол. 18 червня 2018 року підписав контракт на два роки з «Маріуполем» – 26 матчів.

17 вересня 2020 року підписав контракт із чернігівською «Десною».

Пресслужба ФК «Десна»

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button