ФК "Десна"

У ФК «Десна» прокоментували історію з договірними матчами

Нещодавно була оприлюднена інформація, що 35-ма українськими футбольними клубами зацікавилася поліція через договірні матчі. Зазначається, що поліцейська спецоперація, спрямована на виявлення осіб, причетних до організації «замовних» футбольних матчів, тривала більше одного року.

Наразі задокументовано протиправну діяльність 5-х злочинних груп ы 35 футбольних клубів.

Повідомляється, що в межах цієї справи Департаментом захисту економіки, Головним слідчим управління Нацполіції та ГПУ проведено більше 50 обшуків на території 10 областей. А голова МВС Арсен Аваков заявив про таке: «До складу злочинних груп увійшли президенти футбольних клубів, колишні та нинішні гравці, арбітри, тренери, комерційні структури та громадяни України».

За його словами, правоохоронці встановили понад 320 осіб, які були задіяні в корупційних схемах і причетні до вчинення злочинів більше ніж у 57 епізодах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігівських поліцейських залучать до охорони порядку в Києві під час фіналу Ліги чемпіонів

Примітно, що у списку 35 клубів є і чернігівський ФК «Десна». Тож ЧЕline взявся з’ясовувати позицію представників клубу і фанатів.

Ситуацію прокоментував прес-аташе ФК «Десна» Олександр Шевченко.

Він повідомив, що до клубу поки не звертались правоохоронці, представники Федерації футболу та комітету етики та чесної гри.

«Нам взагалі не повідомляли про якусь підозру. Також чув, що це через те, що «Десна» грала з командою, яку підозрюють у таких діях. Мабуть, тому і на нас тінь впала. Нам нічого приховувати, навіть якщо й прийдуть правоохоронці, то готові все показати і співпрацювати», – каже Олександр Шевченко.

Практично так само ситуацію описав Дмитро Дорошко, фанат футбольного клубу «Десна», керівник фанатів.

«На мільйон відсотків переконаний, що наш головний тренер Олександр Рябоконь ніколи у своєму житті не був і не буде учасником договірних матчів. Для нього це питання принципове. Якщо він дізнається, що якийсь футболіст до цього причетний, він ніколи не запросить його в команду. Це, мабуть, найчесніша людина в українському футболі», – зауважив чоловік.

Ще статті по темі

Back to top button