Новини

Хто вилетить з Ередівізі за підсумками сезону 2022/2023: прев’ю

Цьогорічний сезон елітної футбольної першості Нідерландів розпочався на початку серпня 2022-го, а закінчиться наприкінці травня 2023-го року. У турнірі зіграють 18 колективів із 16 нідерландських міст. Загалом команди проведуть 34 тури, двічі зігравши між собою. При цьому два останні місця прямо понизяться в класі, а клуб, який фінішував на 16-му рядку, зіграє у плей-офф за право залишитися в Ередивізі.

Після першого кола чемпіонату основними претендентами на виліт вважалися: Гронінген, Камбюр, Волендам та Еммен.

Гронінген

Хлопці Денніса ван дер Ре знаходяться в гнітючій формі цього сезону і ризикують знизитися в класі. З початку листопада до кінця січня програшна серія Гронінгена складала шість поразок у чемпіонаті поспіль. Внаслідок цього «біло-зелена армія» розташувалася на останньому місці, поступаючись 17-му Камбюру за додатковими показниками. Зазнавши 12 поразок «гордість Півночі» тричі зіграла внічию і стільки ж виграла. Здолати «зелено-білим» вдалося лише Гоу Ехед Іглс, Камбюр та ПСВ Ейндховен.

Гронінген до 18-го туру відставав від рятівного 15-го рядка на три залікові бали. Часу, щоб вибратися із зони вильоту у дітища Еріка Мюлдера достатньо, але зробити це буде досить складно.

Камбюр

Підопічні Шорса Улте проводять надто нестабільний сезон. У 18-ти зіграних матчах команді з Леувардена вдалося вибороти лише 12 очок, завдяки тому, що Камбюр тричі зіграв унічию і стільки ж разів виграв. Перемоги Алекс Бангура та компанія здобули над Сіттардом, ПСВ Ейндховеном та Гронінгеном. Після першого кола «жовто-сині» мали найгіршу атаку в лізі. У середньому «олені» забивали трохи більше одного м’яча за два матчі.

Камбюр не має потужного складу і не відрізняється стабільністю. Поборотися за те, щоб зіграти у плей-офф за право залишитися в еліті, клуб із Леувардена цілком може. Хоча не знизитись у класі Алексу Бангура і партнерам буде непросто.

Волендам

Діти Віма Йонка проводять вкрай нестабільний сезон. Після 18 турів Волендам заробив 13 залікових пунктів і від рятівного 15-го місця відставав на 2 залікові бали. Здобувши 3 перемоги і чотири рази зігравши внічию «інші помаранчеві» зазнали 11 поразок. Здолавши Твенте, Камбюр і Валвейк, Карел Ейтінг із партнерами зіграли внічию з Гронінгеном, Вітессом, Емменом та Аяксом.

За належного настрою «інші помаранчеві» нав’язують боротьбу досить непростим противникам. Однак Волендам часто поступається розгромно і після першого кола команда мала найгіршу оборону, пропускаючи в середньому трохи більше двох м’ячів за гру. Шанси на порятунок у дітища Піта Кемпера є, якщо воно продовжить набирати очки так само справно, як у січневому відрізку.

Еммен

Колектив Діка Люкіна має одну з найслабших атак у лізі, але очки набирає відносно справно. Після 18-го туру Еммен випереджав зону вильоту на два залікові пункти. Здобувши три перемоги, «червоно-білі» шість разів зіграли внічию і в дев’яти випадках виявилися слабшими. Мешканці арени «Де Ауде Мердейк» біля Утрехта, Фортуни Сіттарда та ПСВ Ейндховена.

Еммен нестабільна команда, але, на відміну від конкурентів, «червоно-білі» досить справно набирають залікові бали. Тож якщо дітище Роналда Любберса продовжить так само, то шанси на збереження прописки в Ередивізі будуть досить непогані.

Наш прогноз

Гронінгем і Волендам мають найгірші оборони в лізі і в цілому діють досить слабо. Тож саме два дані клубу, швидше за все, безпосередньо понизяться у класі. Камбюр у січні 2023 року почав додавати і розраховувати хоча б на плей-офф за право залишитися в еліті «олені» цілком можуть. Еммен найбільш стабільно виглядає з четвірки аутсайдерів і саме червоно-білі мають найбільші шанси на порятунок. Якщо у вас є бажання зробити ставки на події Ередівізі, радимо робити це на  Мостбет уз.

Реклама

Ще статті по темі

Back to top button