Новини

На Чернігівщині відкрили меморіальні дошки двом загиблим військовослужбовцям

На фасаді Авдіївського ліцею (Понорницької селищної ради) відкрили меморіальні дошки двом загиблим військовослужбовцям: Ігорю Мовчану та Роману Чепурному.
Про це повідомляють у Понорницькій селищній раді.

На шляху боротьби за незалежність український народ завжди жертвував своїми найкращими синами і дочками. Ще зовсім недавно українці жили під мирним небом, радісно зустрічали світанки, ростили дітей і не знали дуже багато слів, пов’язаних із війною. В один день наше життя змінилося.

Майже кожну українську родину охопило полум’я воєнних дій, які розпочалися на території нашої держави.

Сьогодні на подвір’ї Авдіївського ліцею знову – сльози й біль, знову – пам’ятні дошки. Цього разу – Ігорю Мовчану та Роману Чепурному.

Обидва хлопці були родом з Авдіївки. Обидва закінчили Авдіївську школу.
26-річний Ігор із початком повномасштабного вторгнення добровольцем пішов захищати Батьківщину. Службу проходив у 56-й бригаді морської піхоти. У війську був механіком-радистом. Загинув 26 листопада 2022 року під час виконання бойового завдання в с. Первомайське Донецької області.

Роману було 27 років. Із 22 липня 2022 року старший навідник гранатометного відділення штурмової роти захищав наш спокій і суверенітет України в Донецькій області. Вірний військовій присязі, виявивши стійкість і мужність, він загинув 3 квітня 2023 року поблизу населеного пункту Іванівське Донецької області.

Ігор і Роман до кінця виконали свій священний обов’язок як сини України, захищаючи її незалежність. На полі бою обірвалося їхнє молоде життя, хоча попереду в обох було так багато планів на майбутнє…

На церемонію відкриття пам’ятних знаків прийшли рідні загиблих воїнів, учні ліцею, вчителі, представники влади та місцеві жителі. Почесне право відкрити меморіальні дошки було надано батькам полеглих військових. Усі присутні на заході віддали шану героям хвилиною мовчання та покладанням квітів.

«Сьогодні ми зробили ще один крок для увічнення пам’яті про захисників, які за мир віддали найцінніше – свої життя. Низько схиляємо голови перед їхньою самопожертвою та їхнім подвигом. Віримо, що ці пам’ятні дошки нагадуватимуть усім поколінням про героїзм наших земляків у боротьбі за незалежність і цілісність України», – йдеться в повідомленні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button