Надзвичайні події

Райагролісництва нарубало дерев на 500 тисяч штрафу

Чернігівська прокуратура направила до суду 2 позови в інтересах органів місцевого самоврядування про стягнення з постійних лісокористувачів майже 500 тис грн шкоди, завданої державі внаслідок порушення законодавства про охорону навколишнього природного середовища.

Про це ЧEline повідомили у прес-службі прокуратури Чернігівської області.

Підставою направлення позовів до суду стали матеріали перевірки Державної екологічної інспекції в області та ДП «Чернігіврайагролісгосп» за фактом незаконної порубки лісу, який перебуває в постійному користуванні лісогосподарських підприємств.

Незважаючи на закріплений Лісовим кодексом України обов’язок постійних лісокористувачів забезпечувати охорону, захист, відтворення, підвищення продуктивності лісових насаджень, службові особи райагролісництв неналежно виконують свої повноваження та безкарно допускають вирубку лісів у значних розмірах.

Внаслідок таких лісопорушень винні особи не встановлюються, збитки залишаються невідшкодованими.

На даний час склалася позитивна судова практика стосовно стягнення завданої незаконними порубками дерев шкоди на користь держави саме з підприємств, яким ліси ввірені під охорону.

Завдяки активному відстоюванню інтересів держави за позовами органів прокуратури області вже у поточному році з постійних лісокористувачів стягнуто 700 тис грн збитків.

Системна робота з протидії незаконній вирубці лісових насаджень триває.

Ще статті по темі

Back to top button