Надзвичайні події

Чернігівщина: стан в громадах

Станом на вчорашній день у громадах області була така обстановка.

Ніжин. У місті комунальні служби працюють у штатному режимі, порядок у місті підтримується. Всі медичні заклади працюють, у кожній медустанові є черговий лікар.

«До речі, вже завтра планують відновити роботу. Управління соціального захисту населення  У пологовому будинку за ніч народилося 2 хлопчики і 1 дівчинка. У Ніжині не проводиться евакуація населення, заради вашої безпеки!» — каже міський голова Олександр Кодола.

Чернігів. По Чернігову оголошувалось кілька повітряних тривог. Втім ніч пройшла більш менш спокійно. Тривають оборонні бої навколо міста.

Місто отримує гуманітарну допомогу – великі вантажівки із ліками, продуктами, товарами першої необхідності. І звісно для потреб ЗСУ та ТРО.

Ічнянська громада. Місцева влада працює над шляхами доставки продовольчих товарів до нашої громади.

«Сьогодні очікуємо хліб з Прилук, щоб розвести його по магазинах сіл, де дозволяє безпекова ситуація на дорогах. Маємо надію, що незабаром всі населені пункти на карті нашої громади будуть з вільним та безпечним транспортним сполученням»,  — повідомляє місцева влада у Фейсбуці.

Бобровицька громада

«Таких черг за буханкою хліба, які зараз вишиковуються стометрівками, Бобровиця не знала за всі 30 років Незалежності. Причини дві: війна і те, що місто давно відмовилося від свого хлібозаводу, задовольнялося завезенням хлібобулочних виробів з інших міст – і ніяких тобі проблем»,  — повідомляє ТОВ «Земля і воля».

До речі, товариство запустили роботу кукурудзяного круп’яного заводу, продукцію якого в минулі неділю та понеділок роздавали в центрі Бобровиці безоплатно всім бажаючим.

Сновська громада. Хлібозавод працює на повну потужність. З молока, яке надає безкоштовно ПСП «Яна Плюс», поки що вирішено виготовляти масло та сир. Ці продукти в першу чергу будуть надавати малозабезпеченим, інвалідам та багатодітним сім»ям.

Комунальні служби працюють в штатному режимі, відновлено постачання електроенергії по всій громаді, були прориви водопровідних мереж по місту, але на даний час пошкодження ліквідовано.

Лікарі працюють в посиленому режимі. Цілодобово чергує операційна бригада.

Одиноким громадянам, які знаходяться на обслуговуванні у терцентрі, соцпрацівники приносять хліб та молоко.

Новгород-Сіверська громада. Голова громади Людмила Ткаченко звернулась до земляків, розповіла про ситуацію у громаді.

«Міська рада займається питаннями життєзбепечення, проблемою доставки земляків, які наразі у Чернігові, до міста. Також опрацьовуємо питання виплати пенсій через Укрпошту»,  — каже Ткаченко.

Джерело: Час Чернігівський

Ще статті по темі

Back to top button