Надзвичайні події

Батьків дітей, які отруїлися грибами на Чернігівщині, хочуть позбавити батьківських прав

Батьків дітей, які отруїлися строчками в селі Олександрівка Добрянської громади, хочуть позбавити батьківських прав. Перше засідання відбулося в кінці серпня, наступне буде 16 вересня.

Про це  розповіла начальниця Служби у справах дітей Добрянської територіальної громади Наталія Кот-Берест.

З її слів, батько дітей Віктор найняв адвоката та намагається повернути собі дітей. Мати ж на засідання не з’явилася.

«Адвокат малює батька таким гарним і турботливим, і, якщо ми зараз суд програємо, самі розумієте, що це буде. Все валять на маму, що мама така погана. Ми надавали документи, робили запит в «Охматдит», викликали свідків. Перше засідання зазвичай розглядається по документах, друге – по суті», – сказала в коментарі Наталія Кот-Берест.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові в лікарні померла 5-річна дівчинка, що отруїлася грибами

Нагадаємо, четверо дітей з села Олександрівка отруїлися грибами 26 квітня. Семимісячний Віктор і п’ятирічна Аліна потрапили до реанімаційного відділення Чернігівської обласної лікарні. Діти були непритомними, врятувати їх не вдалося: вранці 30 квітня в реанімації обласної дитячої лікарні померла п’ятирічна дівчинка, 2 травня в реанімації обласної дитячої лікарні помер семимісячний хлопчик.

Згодом до лікарні потрапили ще двоє дітей з сім’ї. Зі слів матері, годували їх картоплею, приготованою на грибному відварі. Батьки думали, що збирали зморшки, пізніше виявилося, що це були строчки. Зараз вилучені з родини діти перебувають у Центрі соціально-психологічної реабілітації у Хмільниці. Як повідомила бабуся дітей Олена Дьошова, якщо суд залишить дітей з батьком, вона допомагатиме в усьому. Зі своєю донькою, каже, втратила зв’язок.

«Мама на засідання не прийшла. Батько робить все, щоб дітей повернути в сім’ю. Сподіваємося на розумне рішення суду. Батько не кидав сім’ю, допомагав, навідувався. При чому тут батько? Це необережність матері. Батько у відрядженнях, це все на мої плечі ляже: навчання, прибирання, готування. Хотілося б, щоб онуки жили зі мною. Батько заробляє гроші, щоб забезпечити дітей, а все інше на мені буде. Мама після всього, що сталося, поїхала. Зв’язок з нею я не можу мати».

Матір дітей, за припущенням начальниці Служби у справах дітей Добрянської селищної ради Наталії Кот-Берест, наразі перебуває у Городнянському районі. Поспілкуватися з нею не вдалося, її номер телефону поза зоною досяжності.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Джерело: Суспільне

Ще статті по темі

Back to top button