Надзвичайні події

Чернігівщина у воді: ситуація із підтопленням на сьогодні (Фото)

Упродовж минулої доби з 08:00 4 квітня до 08:00 5 квітня рятувальники підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області у Сновському, Корюківському, Чернігівському, Ріпкинському, Борзнянському, Ічнянському районах та м. Чернігові 9 разів залучалися для проведення невідкладних робіт у районах підтоплення.

Про це ЧЕline повідомили в ДСНС України у Чернігівській області.

Продовжуються роботи з відкачування води з території домогосподарств по вулицях Набережна, Берегова, Ковпака, провулку Набережний у с. Старий Білоус Чернігівського району. Підтопленими ще залишаються 30 домогосподарств, серед них 2 житлові будинки. Для проведення робіт із відкачування води залучали 4 одиниці техніки, 2 мотопомпи та 10 чоловік особового складу У ДСНС в області. В межах садових товариств «Перемога», «Авангард», «Механізатор» та «Айстра», розташованих на території Новобілоуської сільської ради Чернігівського району залишаються підтопленими садові ділянки на загальній площі близько 10 га.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Весняне водопілля: залиті дороги на Чернігівщині

У м. Чернігові підтопленими залишаються присадибні ділянки в 6 домогосподарствах по вул. Гончій. Проведення робіт із відкачування води заплановане на сьогодні, 5 квітня.

Загалом для надання допомоги та проведення невідкладних робіт від підрозділів У ДСНС в області залучалося 46 чоловік особового складу та 16 одиниць пожежно-рятувальної техніки.

4 квітня внаслідок підйому рівня води в р. Снов стався перелив на ділянці 30 м та глибиною 60-70см ґрунтової дороги між селами Великий і Малий Дирчин Городнянського району. Сполучення та забезпечення 30 мешканців населеного пункту речами першої необхідності, продуктами харчування та лікарськими засобами здійснюється за допомогою гужового та автотранспорту підвищеної прохідності. Підрозділи ДСНС для надання допомоги не залучалися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місце розмиву дороги Київ-Суми-Юнаківка контролює поліція

У м. Новгород-Сіверський у зв’язку з початком льодоходу на р. Десна, розведено понтонний міст, у результаті чого порушене пряме транспортне сполучення з селами Бирине, Підгірне та Прокопівка. Сполучення здійснюється через Сумську область.

Ще статті по темі

Back to top button