Надзвичайні події

Чернігівщина у вогні: за добу рятувальники ліквідували 40 пожеж (Фото)

Незважаючи на неодноразові застереження рятувальників все одно щодоби на лінію «101» надходять до півсотні телефонних дзвінків про пожежі сухої трави та рослинності.

Так, упродовж минулої доби внаслідок спалювання громадянами сміття, сухої рослинності, а також необережного поводження з вогнем в області виникло 44 пожежі в природних екологічних системах, з них 4 — в житловому секторі громадян. Внаслідок даних пожеж знищено 3 будівлі та споруди різного призначення, загальна площа, пройдена вогнем склала понад 192 га. Лише завдяки оперативним діям вогнеборців не допущено поширення вогню на населені пункти, об’єкти життєзабезпечення та великі території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштабну пожежу лісу на Чернігівщині ліквідовано (Фото)

З огляду на це, рятувальники в котре закликають громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах!

Пам’ятайте, що спалювання сміття та рослинних залишків категорично заборонено! Пожежі в природних екологічних системах можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на поруч розташовані житлові будинки та споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

У ДСНС в Чернігівській області

Ще статті по темі

Back to top button