Надзвичайні події

Чернігівщину накриє негода: жителів області найближчими днями просять утриматися від поїздок

Позачергове засідання обласної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій провів сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Загайний.

Потреба в позачерговому засіданні спричинена значним погіршенням погодних умов, що очікується найближчими днями в області.

За інформацією Укргідрометеоцентру, циклон, що рухається у бік області, посилюється, й очікувана кількість опадів може бути значно більшою ніж за останню добу. Сніговий покрив сягне 50 – 60 см. До того ж місцями, переважно в південних районах області, ситуація може ускладнитися налипанням мокрого снігу, ожеледдю та ожеледицею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чернігів та область засипатиме снігом: прогноз погоди на четвер

У зв’язку з цим, наголосив Віталій Загайний, усі наявні технічні ресурси мають бути готові до роботи та раціонально розподілені. Особливу увагу Служба автомобільних доріг області повинна приділити забезпеченню руху міжнародними трасами, що пролягають територією області, та розчищенню місць для відстоювання вантажного транспорту на випадок ускладнень на дорогах.

Крім того, на час ускладнення погодних умов усі служби, підприємства та організації повинні максимально утриматися від організації будь-яких рейсів без нагальної потреби. Стосується ця рекомендація комісії ТЕБ і НС як пасажирських перевезень, так і приватних поїздок, а також виходу на маршрути шкільних автобусів. Це питання має бути на контролі органів місцевої влади.

«Важливо донести як до перевізників, так і до жителів області загалом інформацію про те, що подорожувати цими днями не варто, — акцентував Віталій Загайний. — Попри всі зусилля, за такої інтенсивності опадів дорожні служби не зможуть оперативно розчищати всі автошляхи одночасно. Тож той, хто вирушить у дорогу цими днями, може потрапити до снігової пастки».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорожні служби Чернігівщини працюють цілодобово

Органи соціального захисту мають подбати про збереження життя та недопущення обмороження людей соціально уразливих категорій. У разі потреби мобільні пункти обігріву розгорнуть підрозділи Управління ДСНС в області.

Департамент з питань цивільного захисту населення та оборонної роботи здійснюватиме цілодобовий моніторинг ситуації на Чернігівщині, щоб скоординувати зусилля відповідних служб у разі виникнення порушень у системі життєзабезпечення області.

Перший заступник голови ОДА та керівники дотичних служб узяли також участь у позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке сьогодні в онлайн-режимі провів міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button