Надзвичайні події

Чернігівська область: упродовж минулої доби вогнеборці Чернігівщини ліквідували 16 пожеж

Упродовж минулої доби на території Чернігівської області виникло 16 пожеж, із них 4 – у житловому секторі громадян та 12 – у природних екологічних системах.

Вогнем пройдено пів гектара настилу в лісі та 18 га сухої рослинності на відкритих територіях. У більшості випадків причинами виникнення пожеж послужило порушення або ігнорування громадянами вимог правил пожежної безпеки, зокрема спалювання сміття та сухої рослинності на присадибних ділянках, а також необережність у поводженні з вогнем і коротке замикання електромережі.

Так, 2 вересня о 15:26 до Служби порятунку «101» у Варвинському районі надійшло повідомлення про пожежу сухої трави на відкритій території с. Макіївка на площі 1 га, в результаті чого поривами вітру вогонь перекинувся на розташовані поруч неексплуатовані житловий будинок і три господарчі будівлі. Причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем невстановленої особи.

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині синоптики прогнозують небезпечне метеорологічне явище

До гасіння було залучено 4 чоловіки особового складу та 1 одиниця спеціальної техніки. Також о 18:14 надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі у с. Мрин Носівського району.

Внаслідок дитячих пустощів із сірниками трьох дітлахів, які були залишені без нагляду дорослих, сталася пожежа, яка знищила покрівлю по всій площі та пошкодила частково перекриття споруди, а також майно.

На щастя, діти не постраждали. У зв’язку з цим, вогнеборці Управління ДСНС України у Чернігівській області вкотре звертаються до громадян із проханням дотримуватися правил пожежної безпеки та виявляти обережність у поводженні з вогнем у житловому секторі, а також під час перебування у лісових масивах, на відкритих територіях та біля торфовищ. Не залишайте дітей без нагляду, слідкуйте за їхніми розвагами та пам’ятайте: ваше життя та життя ваших близьких залежить лише від вас самих.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button