Надзвичайні події

Чернігівські митники забрали в росіянки два старовинні видання

Дві книги позаминулого століття співробітники Чернігівської митниці ДФС разом із прикордонниками виявили в багажі громадянки РФ у пункті пропуску «Горностаївка». Громадянка перетинала кордон у потязі «Одеса – Мінськ».

Про це ЧЕline повідомили у ДФС Чернігівської області.

Під час проведення митно-прикордонного контролю пасажирка повідомила, що має при собі лише особисті речі. Старовинні книги, одна з яких надрукована 135 років тому — «Сочиненія А.Н. Апухтина» друге посмертне доповнене видання з портретом автора  і дарчим написом Г. Карцову (датована 6 жовтня 1882 року), друга — «Сочиненія Д.І. Фонвізіна» повне зібрання оригінальних видань із портретом  автора та коротким біографічним очерком (1893 року), знаходились у багажі жінки.

Пояснила свої дії громадянка необізнаністю з митним законодавством, що, звісно ж, не звільняє її від відповідальності. На переміщення друкованих видань такого віку встановлені обмеження. Вивезти їх за кордон  можливо лише за наявності відповідних дозвільних документів.

Відносно громадянки складено протокол про порушення митних правил. Історичну та культурну цінність затриманих книг визначатимуть експерти. Після чого справу буде передано до суду.

Ще статті по темі

Back to top button