Надзвичайні події

Чернігівські прокурори змусили підприємця платити за державну нерухомість

Органами прокуратури області постійно вивчається питання повноти розрахунків суб’єктів господарювання за використання державного чи комунального майна, що перебуває в оренді.

На Чернігівщині товариство, яке надає послуги стільникового зв’язку, не сплачувало коштів за використання об’єкта нерухомості, що перебуває на балансі Регіонального відділення Фонду державного майна України по області.

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області.

На усунення виявлених порушень прокурор звернувся з позовом до господарського суду м. Києва про стягнення понад 20 тис. грн заборгованості та ще майже 4 тис. грн штрафних санкцій.

У судових засіданнях прокурору вдалося повною мірою довести обґрунтованість позовних вимог, попри твердження відповідача про відсутність договірних відносин саме з Регіональним відділенням Фонду державного майна України.

Господарський суд виніс рішення про задоволення позову в повному обсязі, з яким погодився і Київський апеляційний господарський суд.

За касаційною скаргою відповідача Вищий господарський суд України підстав для скасування чи зміни судових рішень не знайшов.

Відтак, завдяки прокурорському втручанню припинено факт безоплатного використання державного майна та стягнуто до відповідного бюджету понад 24 тис. грн.

Ще статті по темі

Back to top button