Надзвичайні події

Чернігівці викидали палаючий комп’ютер із вікна багатоповерхівки

«Мамо, я думала, що наш дім – це наша фортеця, де завжди безпечно, але зараз я не впевнена в цьому», – саме так відреагувала донька однієї з мешканок будинку по вулиці Льотній, 9 (колишня Червоногвардійська) на події, що сталися в обід 19 березня.

Розказує Алла Протченко, для родини якої перепад напруги мало не закінчився трагічно. «Комп’ютер знаходився в режимі очікування. І зненацька загорівся системний блок. Звичайним полум’ям, як зазвичай горять речі. Усе відбулось настільки швидко, що буквально за хвилину вся квартира була в диму. Перше, що спало на думку, – це знеструмити палаючий комп’ютер і викинути його у вікно. Потім він ще догорав на вулиці».

Далі під час спілкування з сусідами, з’ясувалось, що в усьому будинку вибило світло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічна пожежа забрала життя чоловіка (Фото)

«Ближче до вечора побачили, що у нас, крім комп’ютера, перегоріло все, що було до нього підключено. Також мікрохвильова піч, синтезатор. І сусідів погоріли телевізори, холодильники, комп’ютери. Як я зрозуміла, то погоріли прилади в всьому будинку», – розказує Алла Протченко.

Жителі будинку спершу звернулися до ЖЕКу. Звідти прийшли наступного дня, походили по квартирах людей, які звернулися. Деякі мешканці будинку ніяк не відреагували, бо навіть не зрозуміли, що сталось. Просто прийшли з роботи – в них згорів комп’ютер, і навряд чи хтось подумав, що причиною був перепад. Також жителі будинку розказували, що чогось добиватися – це безрезультатно.

«Головна версія – це перепад напруги. Жеківці склали акти на «перегорілу» техніку, тепер ми її відносимо в сервісні центри, де на неї складають акти і фіксують вартість робіт», – розказують постраждалі чернігівці.

До речі, за словами очевидців, реакція жеківців на ситуацію була досить скептична, коментували перспективи досягти справедливості приблизно так: «Ой, що ви там будете бігати. Все одно нічого не доб’єтесь. На будинок повинен стояти стабілізатор, але нам ЖЕК треба продати, щоб його купити».

Побачимо, чи допомагатиме міська влада постраждалим мешканцям, чи як завжди залишить чернігівців наодинці з їхніми проблемами. До речі, перепади напруги в Чернігові трапляються не так уже й рідко. І це не перший будинок, що постраждав від такої ситуації. Щоправда, прямого загоряння техніки від цього, мабуть, ще не було.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Надо было в квартире ставить реле напряжения! А так пожалели 800 гривен на установку реле, получили убыток на десятки тысяч

Back to top button