Надзвичайні події

Дим з Чорнобиля накриває Чернігівщину

У Державному агентстві України з управління зоною відчуження запевняють, що вітер з пожежі не дме в сторону столиці.

«Вітер на місці пожежі південно-східний, розповсюдження продуктів горіння в сторону м. Києва не спостерігається», — ідеться в повідомленні.

Тобто вітер нині дме на Чернігівщину. Основний напрямок — Остер і Козелець.

У Державній службі з питань надзвичайних ситуацій зазначають, що радіаційний фон у містах Київ, Чорнобиль та на промисловому майданчику ЧАЕС перебуває у межах норми, зокрема:

— у місті Києві радіаційний фон складає 11 мкР/год (безпечний рівень — до 30 мкР/год);

— у місті Чорнобиль радіаційний фон складає 24,1 мкР/год (безпечний рівень — до 50 мкР/год);

— на промисловому майданчику Чонобильської АЕС радіаційний фон складає 50,7 мкР/год (безпечний рівень — до 140 мкР/год).

Ще статті по темі

10 коментарів

  1. Одному мне кажется что «безпечний фон» должен быть как то одинаковый?

  2. і мені дивними здаються пояснення

  3. ЧЕМ БЛИЖЕ К ЧЕРНОБЫЛЮ, ТЕМ БОЛЕЕ РЕНТГЕНОУСТОЙЧИВЫЕ ЛЮДИ ТАМ ПРОИЗРАСТАЮТ, ЗАКАЛИЛИСЬ , ВИДИМО ЗА 32 ГОДА, ПОТОМСТВО ДАЛИ. СКОРО СВЕТИТСЯ БУДУТ, ЭКОНОМИТЬ НА ЭЛЕКТРИЧЕСТВЕ, ДОБИЛИСЬ,ТАКИ, ПОВЫШЕНИЯ НОРМ БЕЗОПАСНОГО ОБЛУЧЕНИЯ

  4. А що горить? І якій рівень радіації в м.Чернігів?

  5. Ліс горить чорнобильский. Заїбав, ти що, новин не читаєш?

  6. Так розкожіть який фон у Чернігові.

  7. Из источника с сети интернет: Уровни безопасных величин поглощённой дозы излучения измеряемые радиометром или дозиметром, для населения

    Естественный радиационный фон везде свой, в зависимости от высоты территории над уровнем моря и геологического строения каждого конкретного района.

    Безопасным считается уровень радиации до величины, приблизительно 0.5 микрозиверт в ч а с (до 50 микрорентген в час).

    до 0.2 микрозиверт в ч а с (соответствует значениям до 20 микрорентген в час) — это наиболее безопасный уровень внешнего облучения тела человека, когда «радиационный фон в норме».

    Верхний предел допустимой мощности дозы – примерно 0.5 мкЗв/час (50 мкР/ч).

    Сократив время непрерывного нахождения до нескольких часов — люди могут без особого вреда своему здоровью перенести излучение мощностью в 10 мкЗ/ч (соответствует 1 миллирентген в час), а при времени экспозиции до нескольких десятков минут — относительно безвредно облучение с интенсивностью до нескольких миллизивертов в час (при медицинских исследованиях — флюорография, небольшие рентгеновские снимки и др.).

    Поглощённая доза облучения накапливается в организме, и за всю жизнь, сумма не должна превышать 100-700 мЗв (для жителей высокогорий и районов с повышенной естественной радиоактивностью почв, подземных вод и горных пород — привычные им дозы будут находиться в верхнем пределе допустимых значений).

  8. Саме цікаве, що так переживають за мешканців Києва, запевняючи,що їм радіація не загрожує, що вітер дме в іншу сторону, а як же інші люди? Чи до нас немає нікому діла, головне, щоб у їхню сторону не дуло. Ми сім’єю спостерігали весь цей час за напрямом вітру і він був північно-західний або північний, виходить, що чернігівщина потрапила під радіацію чи як? У Бобровиці живе рідня, то в той день, коли виникла пожежа у місті надвечір дуже відчувався запах гарі і диму. Чи є у когось інформація щодо рівня радіації в Чернігові? Напишіть будь-ласка, бо планую завтра дитя везти в лікарню, але трохи не по собі від цього всього.

Back to top button