Надзвичайні події

Фермер із Ніжинщини спалив орендоване поле

Несанкціоноване випалювання сухої рослинності обернулося для фермера з Ніжинщини адміністративним штрафом.

Чоловік випалював траву на орендованому полі, неподалік полезахисної смуги. За цим заняттям його і застала рейдова бригада охоронців довкілля та лісівників.

Про це ЧЕline повідомили в ДП «Ніжинське лісове господарство».

Саме зі спалювання сухої рослинності на полях починається більшість степових пожеж, зокрема і в прилеглих лісових масивах. Охоронці довкілля зазначають: контрольовані підпали допустимі лише в разі господарської необхідності і тільки з дозволу територіальних органів спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань екології та природних ресурсів.

Утім, попри заборону та явну шкоду довкіллю, недобросовісні громадяни продовжують спалювати суху рослинність. Рейдова бригада громадських інспекторів з охорони довкілля та лісової охорони ДП «Ніжинське лісове господарство» застала одного з таких паліїв «на гарячому».

За словами інженера з охорони та захисту лісу ДП «Ніжинське лісове господарство» Володимира Яковенка, порушником виявився місцевий фермер, який випалював на орендованому полі поблизу Вертіївки залишки сухої трави.

«На чоловіка було складено протокол про адміністративне правопорушення, – каже лісовий охоронець. – Згідно з природоохоронним законодавством, до таких осіб застосовуватимуться заходи адміністративного впливу згідно ст. 77-1 КУпАП. На громадян накладається штраф у сумі від 170 до 340 гривень».

За словами Володимира Якименка, фермер свою провину визнав і за кілька днів сплатив адміністративний штраф на користь держави.

Лісівники та екологи застерігають громадян від подібних дій, адже спалювання рослинності або її залишків негативно впливає і на стан навколишнього природного середовища – знижується родючість ґрунтів, порушується їх структура, зменшується протиерозійна стійкість, забруднюється атмосферне повітря та з’являється пожежна загроза для прилеглих територій.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button