Надзвичайні подіїСуспільство

Ганебну люмінесцентну «естафету» Чернігівщини прийняли Черкаси

ЧЕline вже неодноразово інформував, що в Сосницькому районі екологи виявили несанкціоноване звалище відпрацьованих люмінесцентних ламп. На жаль, проблема з ртутними лампами набуває всеукраїнської гостроти. Адже в нашій державі почастішали випадки скидання відпрацьованих люмінесцентних ламп у навколишнє середовище. Зокрема нещодавно ганебну «естафету» перейняла Черкащина.

Ця ситуація непокоїть Всеукраїнську екологічну лігу.

«В Україні токсичні відходи, які не були утилізовані, щороку забруднюють довкілля. Почастішали випадки скидання відпрацьованих люмінесцентних ламп у навколишнє середовище, зокрема, такі звалища знайшли поблизу м. Чигирин (Черкаська область), с. Змітнів (Чернігівська область), на території Диканського району Полтавської області, у м. Києві (вул. Колекторна) та інших населених пунктах. Крім цього, нещодавно на території м. Черкаси знайшли склад із небезпечними відходами, які зберігалися просто неба”, — йдеться в повідомленні прес-служби Ліги.

У зв’язку з такою ситуацією у Києві відбудеться Національний форум, на якому розглядатимуть проблеми та перспективи формування стратегії поводження з небезпечними відходами. Окрім того, буде презентовано розслідування незаконної діяльності у сфері поводження з небезпечними відходами підприємств-ліцензіатів.

Ще статті по темі

Back to top button