Надзвичайні події

Львівське сміття везли до Києва та Дніпра (Фото)

Сьогодні близько півночі в Бобровицькому районі наряд поліції Управління превентивної діяльності ГУНП у Чернігівській області спільно з групою реагування патрульної поліції Бобровицького відділення поліції зупинили п’ять вантажівок із львівським сміттям.

Про це ЧЕline повідомили в секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Біля села Нова Басань Бобровицького району на трасі «Київ – Суми» правоохоронці побачили дві фури з номерними знаками західних областей. Під час перевірки документів водіїв з’ясувалося, що в контейнерах знаходяться побутові відходи з міста Львова. Згідно з товарно-транспортними накладними, вантаж прямував до Дніпропетровської області.

Поки розбиралися з вантажівками, з темряви виринули ще три трейлери. Ці машини теж виявилися завантажені львівським сміттям. Водії зазначили, що везуть сміття до Київської області. Відправником усіх п’яти вантажівок, згідно з документами, є одна і та ж фірма. У контейнері кожного авто — по 20 тонн відходів.

На місце події прибули слідчо-оперативна група та керівництво Бобровицького відділення поліції.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 239 Кримінального кодексу України (забруднення або псування земель), яке карається штрафом до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Готується клопотання до суду щодо арешту автомобілів.

До речі, затримання мандрівного львівського сміття стало можливим завдяки вжитим оперативно-профілактичним заходам. Це вже не перший випадок появи на Чернігівщині побутових відходів із міста Лева, тому керівництвом ГУНП було прийняте рішення щодо посилення нарядів із нагляду за дорожнім рухом і груп реагування патрульної поліції в районах, що межують із Київською та Полтавською областями, особливо в нічний час доби. Як результат – чергова порція мандрівного сміття не зіпсувала навколишнього середовища.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button