Надзвичайні події

Місто «окупували» бурульки (Фото)

Мороз поменшав – і стріхи «заросли» бурульками. Такі зимові подарунки небезпечні для життя, тож комунальники всіляко уникають трагедій і збивають бурульки. Ми вирішили самі пересвідчитися, чи безпечно ходити попід будинками.

Бурульок – хоч греблю гати, та ось біля зупинки громадського транспорту «Готель Україна» ми помічаємо автовишку й зону, огороджену біло-червоною стрічкою. Це комунальники збивають бурульки із п’ятиповерхівки.

«Ми не можемо все одночасно охопити, — нарікає начальник КП «Деснянське» Віктор Пригара. – У нас лише одна автовишка, та й не всюди вона може доїхати, тому ми залучаємо ще й верхолазів. Нині в нас працюють дві бригади по два чоловіки. Їм не потрібна автовишка, а й вартість їхніх послуг значно нижча, ніж вартість роботи однієї спецмашини».

Керівник КП «Деснянське» повідомив, що протягом цього тижня працівники ЖРЕДів почистили стріхи від бурульок в усіх багатоповерхівках, які територіально розміщені в їхньому районі. Там, де збити бурульки ніяк не можна, вони пишуть попереджувальні оголошення та обмежують прохід стрічками.

«Зима ж не лише на дорогах, — продовжує Віктор Пригара. – У нас зима і в ливнівках, і в каналізації, і на дахах. Ось нещодавно на вулиці Шевченка, 110 забилася ливнівка, туди нападало снігу , а за нинішньої відлиги сніг перетворився на бурульки, що повністю забили зливову трубу. Наші працівники поїхали, розчистили і витягли звідти пластикову пляшку. Хтось вкинув її зверху. А в людей уже почали мокріти стіни та стеля».

Комунальник розповів, що зазвичай боротьбу з бурульками працівники ЖРЕДів оголошують о четвертій ранку, коли під будинками ще не ходять люди. Адже частина працівників розпочинає робочий день ще до світанку.

Бурульки окупували й будівлі в центрі міста. Зі стріхи колишнього кінотеатру імені Щорса, а нині кінокультурного центру «Чернігів» бурульки щільно звисають із даху. По обіді їх лише почали збивати.

Та комунальники просять людей бути обачними, бо в Україні вже зареєстровано кілька смертей від удару бурульки.

Ще статті по темі

Back to top button