Надзвичайні події

На березі річки школяра вкусила змія

Місцевий школяр, якого вкусила змія, спершу потрапив до реанімації Корюківської ЦРЛ, а потім до обласної дитячої лікарні, повідомляють Susidy.city.

Житель селища Холми 11-річний Юрій Ткаченко разом з однолітками відпочивав і грався біля річки Убедь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Під час зустрічі із зміями поводьтеся скромно і толерантно», – поради зоологів

Дівчатка поруч із природною водоймою в заростях побачили змію. Сказали про свою знахідку й хлопчику. Він пішов і взяв плазуна в руки. А той вкусив його за руку.

Діти швидко повідомили про пригоду батьків. Юру доправили до Холминського відділення Корюківської екстреної служби. Там йому надали першу допомогу та автомобілем доставили до Корюківської ЦРЛ.

Менше ніж за годину холминець уже перебував на лікарняному ліжку. Рука в нього розпухала. Завідувачка дитячого відділення Вікторія Милейко розповіла, що підлітка направили до реанімаційного відділення Корюківської лікарні.

«Стан хлопця був середньої тяжкості, життєво важливі функції організму збережені, тиск нормальний», — сказала Вікторія Милейко.

«Ми йому зробили протишокові ін’єкції та ввели гормони», — зазначає завідувач реанімаційного відділення Василь Ступницький

Автомобілем корюківського медичного закладу постраждалого доставили до Чернігівської обласної дитячої лікарні. Лише там мали необхідну сироватку, яку йому негайно й ввели. За кілька годин стан Юрія покращився.

Ще статті по темі

Back to top button