Надзвичайні події

На Борзнянщині проводять заходи з локалізації спалаху африканської чуми свиней

У с. Омбиш Борзнянського району у підсобному господарстві по вул. Коцюбинського, 5 за результатами дослідження патологічного матеріалу Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (дослідження № 005562 п.м./17 від 16.07.2017р.)  у однієї голови свійської свині виявлено ДНК-вірус африканської чуми свиней.

Про це ЧЕline повідомили у департаменті з питань цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОДА.

З метою координації дій з локалізації та ліквідації спалаху чуми проведено засідання протиепізоотичної комісії при Борзнянській райдержадміністрації, рішенням якої затверджено плани з ліквідації захворювання, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду.

Станом на 6 годину 18 липня здійснено обхід 156 дворів в зоні нагляду, вжито заходів щодо умертвіння безкровним способом 3 голів свиней. Із жителями району проводяться профілактичні бесіди щодо необхідності дотримання карантинних обмежень.

В осередках захворювання продовжуються вжиття заходів з локалізації та недопущення поширення збудника свинячої чуми.

На 18 липня заплановано продовження обходу  решти приватних господарств з метою вилучення та ліквідації хворих тварин шляхом спалювання.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button