Надзвичайні події

На Чернігівщині 4-річна дитина підпалила сіно

До Служби порятунку «101» у Бахмацькому районі 16 лютого о 15:40 надійшло повідомлення про пожежу господарчої будівлі у с. Олексіївка. До місця пригоди оперативно прибули вогнеборці пожежної команди с. Курінь та черговий караул 14-ої державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України у Чернігівській області.

На той момент полум’ям була охоплена господарча споруда та сіно, що в ній зберігалося. Від поривів вітру вогонь загрожував розташованій поруч ще одній господарській будівлі. Завдяки спільним  професійним діям вогнеборців, пожежу о 16:10 локалізували, а о 17:40 остаточно ліквідували.

У ході розслідування з’ясувалося, що причиною виникнення пожежі послужили пустощі з сірниками 4-річної доньки господарів. Залишена поза увагою дорослих, дівчинка граючись з сірниками у сараї підпалила сіно. На щастя, дитина не постраждала і вчасно встигла вибігти з небезпечної зони.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій звертаються з проханням до батьків: не залишайте дітей без нагляду, контролюйте їх розваги та виховуйте навички культури безпечної поведінки, зберігайте сірники і запальнички в недоступних для них місцях та частіше роз’яснюйте про небезпеку гри з вогнем.

DIGITAL CAMERA

Ще статті по темі

Back to top button