Надзвичайні події

На Чернігівщині через затоплення декілька сіл досі залишаються «паралізованими»

Внаслідок коливання рівнів води на річках області спостерігається ускладнення гідрологічної обстановки на окремих ділянках.

На ділянках річки Дніпро перелито проїжджу частину вул. Новікова в селищі Радуль Чернігівського району (Ріпкинська ТГ) (ділянка довжиною до 80 м, рівень води до 32 см), внаслідок чого ускладнено транспортне сполучення з 28 домоволодіннями.

Про це повідомляє департамент з питань цивільного захисту і оборонної роботи Чернігівської ОДА.

У Новгород-Сіверській ТГ Новгород-Сіверського району внаслідок затоплення під’їзних шляхів до понтонних мостів через р. Десна та р. Віть (ділянки довжиною до 3 м, рівень води до 83 см), тимчасово припинено пряме транспортне сполучення з 3 населеними пунктами громади (с. Бирине, с. Підгірне, с. Прокопівка).

В м. Новгород-Сіверський створено мобільний пост для надання допомоги населенню. Протягом доби надано допомогу 40 особам, з них 2 дитини (з початку робіт — 772 особам, з них 74 дитини).

12 квітня на р. Дніпро в межах Чернігівської області утримуватиметься затоплення заплави з порушенням транспортного сполучення ряду прирічкових сіл водами р. Сож та р. Дніпро у Чернігівському районі (II рівень небезпеки – помаранчевий).

На р. Десна внаслідок утримання високих рівнів води та незначного їх підвищення на ділянці р. Десна вище м. Чернігів триватиме затоплення заплавних територій та доріг на заплаві з порушенням транспортного сполучення з окремими селами у Новгород-Сіверському, Корюківському, Ніжинському, Чернігівському  районах області (I рівень небезпеки – жовтий).

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button